Țuca Zbârcea & Asociații a consiliat Engie în tranzacția cu Flashnet

Flashnet, o companie specializată în soluţii inte­ligente de iluminat public, deţinută de trei antreprenori din Braşov, a fost preluată, în proporţie de 60%, de francezii de la Engie, cel mai mare distribuitor de gaze din România.

Țuca Zbârcea & Asociații a consiliat Engie în această tranzacție, cu o echipă coordonată de Silvana Ivan, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații.

La nivel global, Engie asigură servicii de iluminat public în 500 de oraşe care ar putea deveni platforme pentru implementarea soluţiilor gândite de braşoveni. Tot­odată, tranzacţia arată transformarea prin care trec marile grupuri de utilităţi, care, pe măsură ce pieţele s-au liberalizat, încearcă să-şi extindă portofoliul de servicii pentu menţinerea portofoliilor de clienţi.

„Achiziţia companiei Flashnet răspunde obiectivului grupului Engie de a fi un partener al oraşelor şi terito­riilor, propunându-le sisteme de gestionare a energiei pentru oraşe inteligente şi reţele de utilităţi“, a declarat Eric Stab, preşedinte şi CEO al Engie România, un busi­ness de peste un miliard de euro pe plan local.

Cea mai importantă soluţie din portofoliul companiei braşovene este inteliLIGHT, care permite adaptarea iluminatului public la necesarul dintr-un anumit context.

„Soluţia a fost deja implementată în diverse oraşe, cum ar fi Dubai (Emiratele Arabe Unite), Penang (Malaiezia), Braşov, Craiova (România), Mecca, Riad (Arabia Saudită), Atena (Grecia) cu proiecte pilot în întreaga lume“, spun reprezentanţii Engie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here