Țuca Zbârcea & Asociații a asistat grupul de clinici Amethyst în tranzacția de 12 milioane de euro cu BT Property

Comunicat de presă transmis

Trei dintre imobilele în care își desfășoară activitatea clinicile de oncologie Amethyst Radiotherapy au fost preluate de BT Property, fondul imobiliar de investiții alternative al Grupului Financiar Banca Transilvania.

Fondul Imobiliar de Investiții Alternative BT Property a preluat trei dintre imobilele în care clinicile Amethyst Radiotherapy își desfășoară activitatea în județele Cluj (Florești), Timiș (Dumbrăvița) și Ilfov (Otopeni), printr-un acord de tip sale & lease back. Această tranzacție permite grupului Amethyst Radiotherapy să continue procesul de extindere pe piața serviciilor medicale oncologice din România prin dezvoltarea de noi clinici și noi achiziții.

Grupul Amethyst Radiotherapy a fost consiliat de o echipă multidisciplinară de avocați din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, specializați în drept financiar-bancar și drept imobiliar, sub coordonarea Gabrielei Anton (Partener) și Dragoș Apostol (Partener). Serviciile acordate au inclus pregătirea contractelor de vânzare și a contractelor de închiriere pe termen lung, consultanță în legătură cu structurarea tranzacției și a plăților. De asemenea, aspectele relevante în materie fiscală și TVA au fost gestionate de consultanți fiscali ai Țuca Zbârcea & Asociații Tax sub coordonarea lui Cristian Velcu (Tax Partner).

„Colaborăm cu reprezentanții grupului Amethyst Radiotherapy de aproape un deceniu și suntem mândri că, prin serviciile juridice acordate, am avut o cât de mică contribuție la expansiunea pe piața serviciilor medicale din România și din regiune. Mulțumim întregii echipe Amethyst Radiotherapy și ținem să-i asigurăm de suportul nostru și pe mai departe”, a declarat Gabriela Anton, Partener în cadrul departamentului banking & finance al Țuca Zbârcea & Asociații.

Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai mari societăți de avocatură independente din România, activând cu succes în toate domeniile dreptului afacerilor. De asemenea, este cea mai bine clasată firmă de avocatură din România în directorul juridic Legal 500 EMEA și, în general, este cotată în eșalonul superior al caselor de avocatură românești, fiind foarte apreciată deopotrivă de clienți și confrați pentru capacitatea de a oferi soluții inovatoare, cât și practice în domeniul juridic.