Tribunalul Cluj, decizie asupra festivalurilor din vara aceasta. Ce se va întâmpla cu Untold?

Festivalurile din Cluj ar putea avea de suferit vara aceasta din cauza unui raport dat încă de anul trecut privind desfășurarea festivalurilor și evenimentelor culturale din oraș, informează Clujust.

Tribunalul Cluj s-a pronunțat, luni, cu privire la cererea de suspendare a executării măsurilor impuse anul trecut de Curtea de Conturi, prin raportul pentru evenimentele culturale și festivalurile din oraș. Potrivit deciziei Camerei de Conturi Cluj, au fost acordate nelegal finanțări nerambursabile unor asociații și fundații, fiind cauzat un prejudiciu bugetului Municipiului Cluj-Napoca, în valoare de 6.027.585 lei.

Tribunalul Cluj a respins cererea de suspendare a Primăriei Cluj, cu privire la punctele referitoare la finanțările nerambursabile pentru proiecte culturale. Sentința poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Festivalul Untold se va susține la Cluj-Napoca în prima săptămână din august. Untold este cel mai mare festival de muzică electronică și se află la cea de-a treia ediție. Primul festival de acest gen a avut loc în 2015 și a adunat, pe parcursul celor 4 zile de festival, 240.000 de oameni. A doua ediție a avut loc tot la Cluj în perioada 4-7 august și s-a desfășurat pe 10 scene amplasate în centrul orașului.

Ediția de anul acesta se va desfășura în perioada 3-6 august, iar printre cei mai așteptați DJ se numără: Steve Aoki, Armin Van Buuren, Ellie Goulding și mulți alții.