Tribunalul Bucuresti: Daune morale in valoare de 20.000 lei acordate pentru afirmatii denigratoare realizate prin intermediul retelei de socializare „Facebook”

Prin Sentinta civila nr. 1780/2020, pronuntata in cadrul dosarului nr. 21134/3/2019, Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a Civila a admis, in prima instanta, cererea de chemare in judecata formulata de reputatul cadru medical Victor Zota,  prin care erau solicitate daune morale ca urmare a unor postari publicate pe reteaua de socializare Facebook, postari ce aveau un continut denigrator, fara fundament probator, atingand astfel prestigiul, onoarea profesionala si viata personala a domnului Victor Zota.

Totdata, instanta de judecata a dispus ca postarile in cauza sa fie sterse de pe contul de socializare al paratului, obligandu-l pe acesta la publicarea, pe pagina sa de Facebook, a dispozitivului hotararii in termen de o zi de la data ramanerii definitive a acesteia.

Solutia Tribunalului Bucuresti poate fi consultata pe accesand link-ul: Tribunalul BUCUREŞTI – Informaţii dosar (just.ro)

Victor Zota a fost asistat, in fata Tribunalului Bucuresti, de avocatii Sandra Olanescu si Alexandru Olanescu.

Victor Zota: „ Am demarat aceasta actiune intrucat am deplina incredere in sistemul judiciar din Romania iar Tribunalul Bucuresti, o instanta de judecata impartiala si corecta, a facut dreptate prin solutia pronuntata. Ani de zile, atat eu cat si familia mea, am facut obiectul denigrarilor unei persoane care a extins un conflict personal in spatiul public, iar justitia a sanctionat acest comportament nedemn. De asemenea, am ramas placut impresionat de profesionalismul si de dedicatia fratilor Olanescu in gestionarea acestei cauze.”

Alexandru Olanescu: „Solutia instantei de judecata este binevenita in contextul in care dreptul la libertatea de exprimare capta valentele unui drept absolut, deseori pretinse judecati de valoare fiind invocate ca apanaj al celor care au ca scop denigrarea unei persoane, atat din perspectiva reputatiei profesionale cat si a vietii familiale. Aceasta cauza a fost speciala pentru mine cu atat mai mult cu cat a fost prima in care am pledat in fata instantei de judecata alaturi de sora mea, Sandra!

Sandra Olanescu: „Sentinta Tribunalului Bucuresti este salutara cu atat mai mult cu cat activitatile nelegale, realizate prin intermediul retelelor de socializare, sunt din ce in ce mai frecvente in ultima perioada. De asemenea, se creeaza un precedent pozitiv, de responzabilizare a utilizatorilor unor asemenea retele de socializare in privinta continutului publicat pe acestea, indiferent daca postarea apartine unei persoane publice sau private.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here