Trei studenti la Drept de la Universitatea din Bucuresti si Universitatea Babes-Boylai din Cluj au castigat burse de merit in cadrul programului “Bursele Bostina – 2014”

Casa de Avocatura “Bostina si Asociatii” a desemnat castigatorii burselor de merit pentru studentii din anul III si anul IV ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, respectiv anul IV din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, premianti ai Sesiunilor de Comunicari „Bursele Bostina”.

Acestia sunt: Daniela-Olivia Ghicajanu (Universitarea Babes-Bolyai Cluj); Matei Stefanescu – anul IV si, respectiv, Alexandru-George Stan – anul III (Universiatea din Bucuresti). Lucrarile au fost jurizate de Genoveva Luca, Ramona Voinea, Anca Dobrescu si Nicoleta Pocse, avocate in cadrul departamentului de Litigii si Executari Silite.

Temele propuse pentru anul acesta au fost: anul III “Garantiile reale si privilegiile in Noul Cod civil. Implicatii practice din perspectiva relatiilor contractuale derulate intre profesionisti” si, respectiv, anul IV: “Anularea actelor frauduloase incheiate de debitor in dauna creditorilor din perspectiva Noului Cod civil, a Legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale si a Legii nr. 85/2014 a procedurii insolventei.

Valoarea unei burse este de 200 de euro lunar si se acorda pe perioada anului de invatamant universitar (octombrie-iunie) in care studentii sunt implicati in activitatile academice ale universitatilor respective. De asemenea, daca vor dori, castigatorii “Burselor Bostina” vor putea sa-si inceapa cariera profesionala in cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Bursele Bostina” au fost lansate in anul 2006, aflandu-se in acest an la a noua editie.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este lider pe piata de consultanta juridica din Romania, cu peste 130 de avocati si consultanti, in cele 20 de birouri din tara si 3 reprezentante in strainatate. In 2013, biroul din Bucuresti a realizat o cifra de afaceri de 14,75 de milioane de euro. Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris.