Tranzacție importantă în domeniul aviației. Avocații implicați în proiectul IAG – Air Europa

La 29 iunie 2021, Comisia Europeană a deschis faza II a procedurii de control a  tranzacției prin care  IAG va achiziționa compania aeriană Air Europa pentru suma de 500 milioane euro, din cauza impactului său potențial asupra pieței serviciilor aeriene spaniole.

În mai 2021, IAG a notificat Comisiei Europene planul său de a achiziționa compania aeriană Air Europa în cadrul procedurii de control a fuziunilor și achizițiilor.

Conform acordului, Iberia, care cumpără Air Europa în numele IAG, nu va plăti 500 de milioane de euro până la a șasea aniversare a finalizării achiziției.  Air Europa a beneficiat de împrumuturi de la Guvernul spaniol în perioada crizei provocate de pandemie.
IAG, care se confruntă de asemenea cu dificultăți financiare din cauza efectelor pandemiei, a făcut presiuni pentru reducerea prețului cerut de firma Globalia pentru Air Europa. Fostul șef al Iberia Luis Gallego este acum director general al întregului grup IAG, iar achiziționarea Air Europa sprijină strategia de a înființa noi legături aeriene de la Madrid spre America Latină și de a reduce costurile.

Uría Menéndez a oferit consultanța juridică Globalia, cu echipa de avocați din Madrid, specializați în domeniul concurenței și formată din partenerul Antonio Guerra (poza, stânga) și senior associate François Doumont (poză, dreapta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here