Tranzactie de peste 52 milioane de euro: Euro Insol a vandut activele INR

Euro Insol, firma de insolventa condusa de avocatul Remus Borza (foto), a reusit sa vanda, in cadrul a doua licitatii organizate recent, activele INR Management Real Estate S.R.L., in valoare de 52,2 milioane de euro.

Cea mai importanta dintre licitatii, din punctul de vedere al valorii investitiilor, a fost organizata in urma cu 3 zile, atunci cand Banca Comerciala Romana (BCR) a adjudecat atat proiectul imobiliar „Silver Mountain„, cat si un teren cu deschidere la lacul Snagov. Valoarea ambelor adjudecari a depasit cu putin suma de 52 milioane de euro.

In cadrul licitatiei publice organizate in data de 23.05.2014 de catre Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate S.R.L., creditorul Banca Comerciala Romana a adjudecat, cu suma de 49.727.417 euro, proiectul imobiliar “Silver Mountain”, situat in Poiana Brasov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, 2 spatii comerciale, Cladire Multifunctionala (Restaurant, Club, Spa & Fitness), drumuri de acces, spatii verzi si teren excedentar in suprafata de 206.500 m.p. La aceeasi licitatie, Banca Comerciala Romana a adjudecat, contra sumei de 2.287.800 euro, un teren in suprafata de 59.679 m.p., cu o deschidere de 242 m la lacul Snagov”, precizeaza un comunicat de presa al Euro Insol.

Cealalta licitatie a avut loc la mijlocul lunii mai si a vizat achizitionarea unui teren de catre firma Athenaeum Construct S.A., pentru suma de 274.040 euro.

La data de 16.05.2014, Athenaeum Construct S.A. a achizitionat, in cadrul unei licitatii publice organizate de Euro Insol, un teren in suprafata de 1.825 mp, situat in str. Ionescu Sisesti nr. 59, la pretul de 274.040 euro”, arata comunicatul remis de catre Euro Insol.

Sursa citata reaminteste ca, la data de 19.08.2013, Tribunalul Bucuresti a deschis insolventa INR Management Real Estate S.R.L., pentru ca, la data de 28.01.2014, sa dispuna intrarea in faliment a societatii. BCR detine o creanta in suma de 86 milioane euro, reprezentand 98% din masa credala a companiei.

Aceasta tranzactie reprezinta un nou inceput pentru “Silver Mountain”. Doar BCR are forta, determinarea si interesul sa dea o noua dimensiune acestui proiect, sa-l dezvolte la adevaratul lui potential. In paralel cu vanzarea in sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanta, prin intermediul unui vehicul comercial special creat in acest scop, constructia unui hotel de 600 de locuri de cazare care sa includa un Centru multifunctional de conferinte, un SPA cu toate facilitatile, un Casino, Cluburi si Reastaurante. In parteneriat cu Primaria Brasov, se intentioneaza constructia celui mai mare teren de golf din Romania”, a declarat av. dr. Remus Borza, managing partner Euro Insol.