Tranzactie de 35 mil. de euro in antreprenoriatul romanesc, asistata de BDO Romania in cooperare cu „Portnoi, Tudor & Asociatii” SPRL

Redoxim, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata distribuitorilor de ingrasaminte, va fi preluat de grupul irlandez Origin Enterprises pentru suma de 35 milioane de euro.

Vanzarea companiei catre grupul Origin Enterprises a presupus achizitia participatiei integrale de capital detinuta in mod egal de cei sase parteneri Redoxim, in cadrul unui proces elaborat de negociere.

Tranzactia a fost coordonata de Dan Stirbu, Partener Coordonator BDO Timisoara, iar suportul legal aferent intocmirii documentelor necesare tranzactiei a fost asigurat de echipa „Portnoi, Tudor & Asociatii” SPRL, firma de avocatura afiliata BDO Romania, coordonata de Ciprian Portnoi – Avocat Partener Coordonator.

“A fost un proces complex, care a necesitat suportul specialistilor nostri din aproape toate liniile de business. Dupa patru ani de colaborare, ne bucuram sa fim in continuare alaturi de clientul nostru Redoxim intr-o etapa atat de importanta de dezvoltare. Dorim sa multumim clientilor nostri pentru increderea de a negocia in numele lor si colegilor de la DLA Piper Dinu alaturi de care am reusit sa gasim solutiile care sa faciliteze aceasta tranzactie”, a declarat Dan Stirbu, Partener Coordonator BDO Timisoara.

Veniturile si profitul Redoxim s-au situat anul trecut la 238,3 milioane de lei (53,6 milioane de euro), respectiv 24,7 milioane de lei (5,6 milioane de euro). Compania are 190 de angajati si aproximativ 2.000 de clienti printr-o retea de distributie de 55 de unitati de retail.

Origin, care are in spate o companie elvetiana din industria alimentara si un fond care administreaza active de 30 miliarde de dolari, are in prezent operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Ucraina.