Tranzacție de 11,1 miliarde de dolari a unui gigant prezent și în România

Compania americană General Electric (GE) a confirmat, luni, că divizia sa de transport, care produce motoare pentru trenuri, va fuziona cu Wabtec, într-o tranzacţie evaluată la 11,1 miliarde de dolari, transmit MarketWatch, Financial Times şi Reuters.

GE şi acţionarii săi vor deţine 50,1% din entitatea combinată, în timp ce acţionarii Wabtec Corp, producătorul american de echipamente pentru industria feroviară, vor deţine restul.

În pre-deschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile General Electric au urcat luni cu 2%, în timp ce titlurile Wabtec înregistrau un avans de peste 1%.

În urma tranzacţiei, Wabtec va ajunge la venituri de opt miliarde de dolari, o marjă de profit mai ridicată şi o afacere mai diversificată.

Divizia de transport a General Electric, care produce şi echipamente pentru industria minieră, s-a confruntat cu dificultăţi în ultimii ani. Profitul a scăzut cu 34% anul trecut.

GE este prezentă pe piaţa din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activităţile General Electric se întind de la producţia de motoare de avion şi turbine până la producţia de echipamente medicale.

Goldman Sachs & Co. LLC și Jones Day au oferit consultanță financiară, respectiv juridică pentru Wabtec iar General Electric a fost consiliată financiar de Morgan Stanley & Co. LLC, Dyal Co. LLC și juridic de Davis Polk & Wardwell LLP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here