Tranzactie in industria auto cu componenta pe piata locala

Firma austriaca de avocatura Binder Groesswang a oferit consultanta juridica MBI Group Beteilingung GmbH, proprietarul austriac al companiilor Anger Machining si Hellmerich, cu privire la achizitia unei participatii de 76%, precum si la acordarea unei refinantari, ambele operatiuni vizand grupul taiwanez Tongtai Machine & Tool.

Potrivit partilor implicate, citate de portalul juridic CEE Legal Matters, prin aceasta tranzactie se urmareste obtinerea unei anumite independente financiare pentru companiile detinute de catre grupul taiwanez, in raport cu finantarile bancare, precum si consolidarea pozitiei acestora pe piata la nivel mondial.

Situat in orasul Traun, din Austria, Anger este lider global in domeniul fabricarii si dezvoltarii de centre de transfer tehnologic de inalta performanta, fiind recunoscut pentru revolutionarea proceselor si sistemelor de prelucrare a pieselor standard, in industria auto si in cea metalurgica. Serviciile companiei se concentreaza in principal pe componente pentru motoare, sisteme de transmisie si sasiuri din aluminiu sau otel. Hellmerich, cu sediul in orasul austriac Seeboden, este specializat in productia de componente de precizie pentru industria auto.

Tongtai este a treia cea mai mare companie de masini-unelte CNC din Taiwan, cu facilitati de productie in Taiwan, China, Thailanda, Vietnam, Malaezia, Japonia, Indonezia, Romania (unde detine o fabrica in judetul Cluj) si Franta, si cu birouri de servicii si vanzari in aproape intreaga lume. Cu o prezenta puternica in Asia, Tongtai urmareste acum extinderea, in special in Europa, prin dezvoltarea de noi piete de investitii in companii din industria tehnologica.

Echipa Binder Groesswang care a oferit asistenta MBI Group in aceasta tranzactie a fost coordonata de catre Florian Khol, Partner, secondat de Hemma Parsche, Senior Associate specializat in Drept Corporativ/Fuziuni si Achizitii, si Stefan Tiefenthaler, Partner, specializat in Finantari.