Tranzacția anului în telecom din care au făcut parte și avocații Țuca Zbârcea & Asociații | Vodafone, finanțare printr-o emisiune de obligațiuni listate la NYSE

Vodafone a atras finanţare de 11,5 miliarde de dolari (9,7 miliarde de euro) printr-o emisiune de obligaţiuni care vor fi listate la bursa de la New York şi are de gând să folosească banii pentru finanţarea tranzacţiei prin care va prelua operaţiunile din Germania, România, Cehia şi Ungaria ale Liberty Global, compania-mamă a UPC.

Emisiunea de obligaţiuni a fost realizată în şase tranşe, cu o maturitate medie de 14 ani. Grupul britanic va plăti dobânzi cuprinse între 3,75% şi 5,25%, potrivit datelor raportate de Vodafone autorităţii de supraveghere a pieţei de capital din SUA, anunță economica.net.

Tranzacția anului din domeniul telecom – achiziția operaţiunilor Liberty Global din Europa de către grupul britanic Vodafone a primit asistența juridică din partea unora dintre cele mai bine cotate societății de avocatură din lume – Slaughter and May și Freshfields Bruckhaus Deringer. Magic Circle-ul din această tranzacție a fost completat și de echipa din România a Țuca Zbârcea & Asociații care a asistat juridic Vodafone în tranzacția care a vizat România. Echipa a fost coordonată de Ștefan Damian, Deputy Managing Partner și Vlad Cercel, Partner.

Tranzacția estimată la 18,4 miliarde de euro a presupus și achiziționarea brand-ului UPC din România, Ungaria și Republica Cehă. Tranzacţia aşteaptă avizul Comisiei Europene şi a autorităţilor din cele patru state UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here