Transfer in interiorul Big 4: Partener al KPMG se alatura EY Romania

Aurelia Costache (foto), fost Partener al KPMG Romania si coordonator al departamentului IT din cadrul companiei, s-a alaturat echipei EY Romania, ocupand functia de coordonator al departamentului de consultanta pentru industria serviciilor financiare (Financial Services Industry Leader).

Aurelia Costache vine in noua echipa cu o experienta de peste 16 ani, acumulata in calitate de consultant in domeniul bancar si telecom. Ea se bucura de o larga recunoastere profesionala pe piata din Romania, unde a ajutat numeroase companii sa isi imbunatateasca gradul de utilizare a sistemelor informatice, aliniind functia IT obiectivelor strategice de business ale firmelor. De asemenea, a coordonat diverse proiecte din zonele de Business Intelligence, Reorganizarea proceselor de afaceri, Management de Proiecte, consultanta in domeniul sistemelor ERP si CRM, conformitatea cu diferitele reglementari, precum si Securitate si Continuitate a Afacerii.

Aurelia a condus si dezvoltat departamentele Information Risk Management, IT Advisory si, ulterior, Performance & Technology din cadrul KPMG Romania, unde a si dezvoltat de la zero serviciile de consultanta oferite sectorului telecom in Romania. In ultimii ani, a conceptualizat si implementat noi servicii cu valoare adaugata, printre care se numara BI/ Data Analytics, segmentare de clienti, managementul performantei firmei si asistenta la infiintarea centrelor de servicii partajate.

Experienta din sectorul bancar acopera zona de validare a migrarii datelor din cadrul proiectelor de implementare a sistemelor bancare, asistenta pentru managementul de proiect in timpul actualizarii sistemelor bancare, analiza proceselor de raportare catre BNR si asistenta in selectarea instrumentelor de raportare, analiza calitatii datelor din Data Warehouse, inclusiv definirea structurilor de guvernanta a datelor, analize si remodelari ale proceselor de business din cadrul institutiilor bancare corelate cu dezvoltarea indicatorilor cheie de performanta urmariti; asistenta in cadrul proiectelor de infiintare de noi banci, precum si numeroase proiecte de securitate si continuitate a afacerii.

Aurelia detine un EMBA in cadrul Ecole Nationale des Ponts et Chaussees Paris si o diploma postuniversitara in Afaceri Internationale din partea Universitatii din Edinburgh. De asemenea, detine mai multe certificari internationale: Certified Information System Auditor (CISA), Certified Information Securty Maneger (CISM), ISMS Lead Auditor, Lean Practitioner si Professional Project Manager (PMP). Aurelia a participat in mod activ in cadrul mai multor organizatii profesionale din Romania: Comitetul IT&C al AmCham, Comitetul pentru Inovatie si Tehnologie al Consiliului Investitorilor Straini, proiectul „1001 start-ups” al organizatiei Romanian Business Leaders, fiind, totodata, si vorbitor la numeroase conferinte organizate in Romania.

Ma bucur foarte mult sa preiau aceasta functie de conducere si sa pot, astfel, sa contribui la largirea gamei de servicii de consultanta oferite sectorului financiar de catre EY in Romania. Aducerea pe piata locala a celor mai bune practici in zona de data analytics si customer experience pentru a ne ajuta clientii sa-si gestioneze eficient agenda proprie de crestere si sa raspunda constrangerilor legislative reprezinta principalele noastre obiective„, a declarat Aurelia Costache.

saulius_adomaitis_ey romania

Clientii nostri din sectorul financiar se concentreaza pe initiative de imbunatatire a performantelor, iar acest demers necesita capabilitati puternice din punct de vedere Big Data si IT. Experienta acumulata de Aurelia vine la momentul potrivit sa intregeasca experienta echipei noastre internationale din Romania si din regiune„, a explicat Saulius Adomaitis (foto deasupra), Head of CSE Advisory Markets and Romania Advisory, EY.

Bogdan Ion_Country Managing Partner_EY Romania

In contextul cresterii complexitatii reglementarilor din industria serviciilor financiare, alaturi de presiunea generata de necesitatea de a raspunde asteptarilor clientilor si ale actionarilor legate de calitatea serviciilor, nivelul de transparenta si rentabilitate, echipa EY, acum consolidata cu talentul si experienta Aureliei, va continua sa sprijine bancile si alte institutii financiare active in Romania in efortul lor de a-si alinia capabilitatile IT la obiectivele strategice de business„, a spus Bogdan Ion (foto deasupra), Country Managing Partner, EY Romania si Moldova.