Transelectrica, chemata in instanta pentru 118 milioane de euro

Eolica Dobrogea, compania care administreaza parcul eolian de la Cogealac, a actionat in instanta Transelectrica si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), pentru refuzul de a conecta parcul la sistemul energetic national. Daunele solicitate sunt de 118 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat trimis de Transelectrica Bursei de valori Bucuresti, compania Eolica Dobrogea, care dezvolta parcul eolian achizitionat de firma spaniola Iberdrola, sustine ca societatea nationala de transport al energiei electrice si ANRE au refuzat nejustificat sa incheie un proces verbal privind indeplinirea unor conditii de racordare la retea a parcului de la Cogealac. Alaturi de Transelectrica si ANRE sunt chemati in judecata fostul director general al Transelectrica, Horia Hahaianu si directorului general adjunct Cornel Ene.

Grupul energetic spaniol Iberdrola intentioneaza sa construiasca 50 de parcuri eoliene in Romania in urmatorii sapte ani, cu o capacitate totala de 1.500 MW. Iberdrola Renovables a primit de la transportatorul national de electricitate Transelectrica drepturile de a dezvolta acest proiect in Dobrogea, cele 50 de parcuri eoliene urmand a fi construite in perioada 2011-2017.