Training GDPR pentru 630 de avocați din Uniunea Europeană

În contextul noului regulament cu privire la protecția datelor care va intra în vigoare pe data de 25 mai 2018, legislația statelor membre ale Uniunii Europene va trebui armonizată în acord cu noile exigențe.

Astfel se impune și pregătirea avocaților în mod corespunzător pentru acest domeniu important care a primit eticheta de GDPR. Cele două instrumente juridice – directiva și regulamentul – vor avea impact semnificativ asupra activității zilnice a avocaților. În timp ce regulamentul va avea un impact în termeni generali, directiva va avea un impact deosebit asupra avocaților specializați în drept penal, deoarece directiva se referă la datele cu caracter personal ale persoanelor suspectate sau acuzate de infracțiuni.

The European Lawyers Foundation, entitate independentă fondată de The Council of Bars and Law Societies of Europe a demarat un proiect care are menirea de a instrui 630 de avocați din 8 jurisdicții diferite privind reforma protecției datelor. TRADATA  – numele proiectului – va permite, de asemenea, promovarea legăturilor între avocații care participă la seminariile naționale, ceea ce este important pentru facilitarea schimbului de bune practici între participanți. Acest proiect va contribui la obiectivul propus de UE de a permite la mai multe de jumătate din specialiștii în domeniul juridic din Uniunea Europeană să participe la activitățile europene de formare judiciară până în 2020.