Tița & Asociații: “Un avocat trebuie să fie capabil să analizeze situațiile în mod critic și să găsească soluții creative și eficiente”

O societate profesională de avocatură tânără, a cărei istorie marchează 14 ani de activitate în principalele arii de practică, a oferit echipei Legal Marketing un interviu în exclusivitate. Subiectul lui este cel de a contura indentitatea Societății, modul prin care se prezintă domeniului de business din România. Despre provocări, schimbare și obiective, aflați în rândurile de mai jos de la Mirela și Alina Tița (Partenere ale SCPA Tița & Asociații).

Cum ar suna o scurtă introducere/prezentare a societății Tița & Asociații?

SCPA Tita & Asociații – este o societate constituită în anul 2010 din dorința de a răspunde prompt nevoilor clienților noștri, cu o echipă dedicată de profesioniști în drept, pasionați de furnizarea de servicii juridice de înaltă calitate și de soluționare a problemelor, în interesul clienților noștri, cu abilitate și determinare.

Tița & Asociații pune accentul pe relații de încredere și colaborare, străduindu-ne să înțelegem în profunzime nevoile și obiectivele fiecărui client și să oferim soluții personalizate pentru a atinge rezultate excelente.  

Cu o experiență vastă, suntem pregătiți să vă sprijinim în orice problemă juridică pe care o întâmpinați, acționând cu loialitate și implicare pentru obținerea rezultatului dorit de client. 

Echipa noastră este dedicată excelenței, integrității și serviciului clienților, și suntem mândri să oferim servicii legale de cea mai înaltă calitate tuturor clienților care ne solicită sprijin.

Care sunt ariile de practică pe care le acoperiți și ce fel de spețe ajung la dumneavoastră cel mai des?

Acoperim o gamă largă de arii de practică, incluzând, dar fără a se limita, la:

Litigii & Arbitraj;

Construcții & Drept Imobiliar;

Achiziții Publice;

Executări silite & Insolvență;

Drept Bancar & Leasing;

Asigurări & Malpraxis;

Drept Civil & Dreptul Muncii;

Energie & Resurse Naturale;

Drept Penal al Afacerilor.

Cum a arătat pentru Tița & Asociații anul care tocmai s-a încheiat și care sunt planurile pe care le aveți pentru 2024?

Anul care tocmai s-a încheiat a fost unul plin de provocări și oportunități. Am continuat să ne concentrăm pe oferirea de servicii juridice de înaltă calitate clienților noștri și să ne adaptăm la schimbările din peisajul legal și social. Ne-am consolidat relațiile cu clienții existenți și am dezvoltat noi parteneriate strategice în diverse sectoare de activitate.

Am gestionat cu succes o serie de cazuri complexe și am obținut rezultate favorabile pentru clienții noștri.

În plus, am investit în dezvoltarea continuă a echipei noastre de avocați, oferindu-le acces la cursuri și resurse pentru a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele în domeniul juridic.

Pentru anul 2024, avem mai multe planuri ambițioase: ne propunem să extindem gama de servicii juridice oferite, pentru a răspunde tuturor nevoilor clienților noștri. Totodată, ne vom concentra pe creșterea prezenței noastre online și pe utilizarea eficientă a platformelor digitale pentru a comunica cu clienții noștri și pentru a ne face cunoscute serviciile.

Vom continua să investim în tehnologie și sisteme informatice avansate pentru a eficientiza procesele noastre interne și pentru a oferi clienților noștri servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Cu aceste planuri și obiective în minte, suntem pregătiți să facem din 2024 un an de succes și să continuăm să fim un partener de încredere pentru clienții noștri.

Care considerați că sunt principalele atribute care vă definesc munca?

Munca de avocat implică o serie de atribute și calități esențiale care definesc practica juridică eficientă și satisfacția clienților, iar pentru asta este nevoie, în primul rand, de:

Competență legală: Un avocat trebuie să aibă cunoștințe solide în domeniul juridic în care practică, inclusiv un raționament logic.

Abilități de comunicare: Comunicarea eficientă este crucială în relația cu clienții, colegii de echipă și instanțele de judecată, iar acest atribut trebuie să fie clar și concis.

Capacitatea de analiză și rezolvare a problemelor: Avocatura implică adesea abordarea unor situații complexe și rezolvarea unor probleme dificile. Un avocat trebuie să fie capabil să analizeze situațiile în mod critic și să găsească soluții creative și eficiente.

Etică profesională: Integritatea și etica sunt fundamentale în profesia de avocat. Respectarea acestor standarde ale profesiei reprezintă o condiție obligatorie, iar exercitarea lor trebuie facută întotdeauna în interesul clienților.

Abilități de negociere: Capacitatea de a negocia cu succes este esențială în rezolvarea diferențelor și a altor probleme juridice. Un avocat trebuie să fie capabil să negocieze cu determinare și să obțină rezultate favorabile pentru clienții săi.

Empatie și sensibilitate: Un avocat trebuie să fie empatic și să înțeleagă perspectivele și nevoile clienților săi.