The World Intellectual Property Organization a lansat o bază de date cu acces gratuit la hotărârile judecătorești în materia dreptului proprietății intelectuale

The World Intellectual Property Organization (WIPO) a lansat WIPO Lex-Judgments, o nouă bază de date care oferă acces gratuit la hotărâri judecătorești in materia dreptului proprietatii intelectuale din întreaga lume.

Deoarece inovația tehnologică depășește adesea capacitatea legislativelor și a guvernelor de a crea noi reguli și reglementări, instanțele din întreaga lume se confruntă din ce în ce mai mult cu probleme comune.

Hotărârile WIPO-Lex contribuie la o mai bună înțelegere generală a modului în care instanțele abordează aceste probleme, prin pronunțarea unor hotărâri judecătorești – selectate de autoritățile competente din statele membre participante – care stabilesc un precedent sau oferă o interpretare convingătoare a dreptului PI în jurisdicția lor. La lansare, Hotărârile Lex OMPI conțineau peste 400 de documente din 10 țări.

Prin promovarea accesibilității informațiilor cu privire la deciziile judiciare, Hotărârile Lex WIPO vor contribui la informarea și consolidarea analizelor și raționamentelor instanțelor. În plus, WIPO Lex-Judgments oferă informații cu privire la structurile judiciare pentru litigiile de PI în statele membre participante.

Hotărârile Lex OMPI pot fi utile nu numai judecătorilor, ci și factorilor de decizie politică, avocaților și mediului academic și pot contribui la o mai bună înțelegere a modului în care instanțele abordează natura complexăa litigiilor legate de proprietatea intelectuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here