The Global Round Table 2017 la București. O conferință internaținală despre viitorul european

Conferința internațională The Global Round Table a avut loc în perioada 11-12 mai la Biblioteca Centrală Universitară (BCU), de la ora 9.30, eveniment care și-a propus să dezbată felul în care trebuie gestionat viitorul european și să afirme capacitatea României de a genera leadership de performanță.

Evenimentul „The future of the European Union: Progress or Breakdown” a fost organizat de The Global Round Table, în parteneriat cu Club Romania, cu sprijinul Grampet Group, Azomureș, Banca Transilvania, Provident, CEC Bank, Groupe Renault și Casa Capșa. Obiectivul The Global Round Table este să semnaleze și să analizeze evoluțiile unor subiecte și tematici cu potențial mare de a influența mersul socio-economic al lumii și care necesită o prezență mai consistentă pe agenda factorilor de decizie și liderilor politici.

Concluziile dezbaterilor sunt integrate într-un document final de poziție care constituie suport în procesul de guvernanță globală și expertiză pentru lideri politici naționali și europeni.

Dezbaterea a fost structurată pe 4 paneluri cu caracter interactiv și a cuprins o secțiune dedicată documentului final de poziție. Redăm mai jos programul evenimentului.

10.30-11.30-The missing unifying vision and ambition for the 21st century;

11.30-12.30-Unifying vision: Employability and job creation?

15.30-16.30-Unifying vision: Sustainability and climate change?

16.30-17.30-Unifying vision: Eu societal security?

17.45-19.00-Conclusion and Recommandation (final document): Progress or Breakdown?

Înființat în 2004, think-tankul The Global Round Table este unul dintre cele mai relevante formate de dezbatere, reunind în cadrul întrunirilor sale șefi de state și de guverne, membri ai G8, liderii structurilor europene, președinți ai academiilor naționale, reprezentanți ai liderilor de business sau societate civilă. Grupul s-a constituit din inițiativa fostului secretar general al ONU-. Butros Butros-Ghali, iar comitetul de organizare a întâlnirii de la București a lucrat sub înaltul patronaj al E.S. Etienne Davignon, E.S. prof. Vaira Vīķe-Freiberga, președinte Letonia (1999-2007), E.S. prof. Ivo Josipović, președinte Croația (2010-2015).