Teză de premiant | Ijdelea Mihăilescu, câștigătoarea trofeului Energy | Romanian Legal Awards

Cu sediul în zona de nord a Bucureștiului (Park Avenue Offices), Ijdelea Mihăilescu se adresează atât companiilor multinaționale și românești, cât și fondurilor de investiții, instituțiilor financiare și autorităților guvernamentale.

Firma a intrat pe piața avocaturii în anul 2017 și a avut doi ani spectaculoși.

Printre reușitele excepționale se numără câștigarea premiului Deal of the Year 2018 pentru România, acordat la Budapesta în urma unui proces de selecție și evaluare de către un juriu format din avocați proeminenți din Europa Centrală și de Est. La începutul anului 2019, Ijdelea Mihăilescu a devenit membru exclusiv în România al TAGLaw, o alianță internațională de firme de avocatură cotată “Elite” de către Chambers Global.

Ijdelea Mihăilescu este o echipă de avocați tineri coordonați de partenerii Oana Ijdelea și Anca Mihăilescu a căror expertiză în domeniul energiei este recunoscută și extrem de apreciată de către industria de profil și de către colegii de breaslă.

Ambii parteneri au o vastă experiență în dezvoltarea proiectelor de pionierat din domeniul energiei, contribuind cu adevărat la mai multe povești de succes din industrie și la crearea de legislație specifică și conexă, ocazie cu care de altfel s-au și cunoscut.

Oana Ijdelea are o experiență de peste 13 ani, coordonând propria firmă de avocatură, unde a dezvoltat unele din cele mai complexe proiecte de reglementări precum și proiecte “greenfield” oferind consultanță pe tot parcursul acestora, inclusiv în faza operațională. La rândul său, Anca Mihăilescu și-a dezvoltat experiența în cadrul celei mai mari societăți de avocatură din România precum și în cadrul uneia dintre cele mai mari firme internaționale de avocatură prezente pe piața locală, gestionând nenumărate proiecte de energie și minerit și finalizând cu succes numeroase tranzacții transfrontaliere de M&A.

Cu siguranță, serviciile juridice acordate Black Sea Oil & Gas, o companie deținută de Grupul Carlyle și BERD, în legătură cu implementarea Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD), primul proiect nou de infrastructură și producție de gaze naturale din Marea Neagră din ultimii 30 de ani din România, reprezintă proiectul fanion al ariei de practică Energie și Resurse Naturale al Ijdelea Mihăilescu.

În 2019, Oana Ijdelea a continuat să coordoneze eforturile juridice și de advocacy pentru Proiectul MGD și pentru Concesiunea Midia/Pelican, având o contribuție esențială pentru atingerea cu succes a unor etape vitale ale Proiectului MGD, dintre care amintim: luarea Deciziei Finale de Investiție, intrarea în faza de Dezvoltare-Exploatare și transferul de la Gas Plus International la Black Sea Oil & Gas a unei cote de participare de 5% în Concesiunea Midia/Pelican.

O premieră absolută înregistrată de echipa de avocați Ijdelea Mihăilescu o constituie asistența acordată în scopul obținerii primei autorizații de construire pe mare emisă în România în baza prevederilor Legii Offshore.

“Felicit Ijdelea Mihăilescu pentru câștigarea premiului Firma Anului 2019 în Energie. Fiind un proiect de pionieriat, Proiectul MGD a necesitat leadership și perseverență pentru luarea Deciziei Finale de Investiție.  Cele mai mari provocări ale acestui proiect au fost depășite cu ajutorul asistenței juridice excepționale primite de la Ijdelea Mihăilescu și avându-i pe aceștia în linia întâi a eforturilor de advocacy și a activităților de reglementare.” Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here