The Times/Legal Innovation îi susține pe cei care ies din tipare

Global Legal Hackathon – București 2018

Peste 130 de avocați, juriști și specialiști IT, programatori, din România, au intrat la sfârșitul săptămânii trecute într-o competiție de talie mondială, pentru marele trofeu Global Legal Hackathon 2018. Din aceștia s-au format 8 echipe care au acceptat provocarea celui mai mare maraton juridic internațional (derulat concomitent în 50 de orașe din 27 de țări), aceea de a crea o platformă online, prin care să vină în întâmpinarea celor care caută îndrumare juridică în online. Evenimentul, desfășurat în perioada 23-25 februarie la TechHub în București, a avut ca scop principal găsirea unui punct de legătură între cele două categorii de profesioniști, avocați – IT-iști, astfel încât ideile lor transpuse într-un program software, a unui website sau a unei aplicații mobile să ofere soluții pentru problemele juridice atât din sectorul privat cât și din cel public. La finalul competiției, juriul alcătuit din Felix Tătaru, Sorin Mîndruțescu, Mădălina Afrăsinie, Dan Ben-Eliezer, Bogdan Ivănel și Daniel Iane a fost plăcut suprins de realizările concurenților, care au generat dezbateri aprinse în privința alcătuirii clasamentului final.

Marea câștigătoare a fost desemnată echipa CROWDCASE, care s-a calificat pentru faza a doua a competiției, ce se va desfășura online și în urma căreia vor fi nominalizate cele opt proiecte inovative ce vor fi analizate în gala mondială de la New York, în urma căreia, pe 21 aprilie, se va decide câștigătorul GLH 2018.

The Times/ Legal Innovation a susținut desfășurarea evenimentului din România, în calitate de partener al Global Legal Hackathon.

castigatoriglh