T1 din 2012 a adus o crestere modesta a cererii pentru firmele de avocatura

Primul trimestru din 2012 a adus o crestere modesta pentru industria avocaturii, rasturnand declinul inregistrat in ultima parte a anului 2011, potrivit unei analize Citibank, citata de law.com.

Totusi, cresterea cheltuielilor a depasit cresterea veniturilor chiar mai mult decat in 2011 in ceea ce priveste firmele de avocatura din Statele Unite. Desi avansul inregistrat de cerere reprezinta o veste buna pentru avocatura, faptul ca numarul angajatilor a inregistrat un avant similar inseamna ca nu s-a semnalat o evolutie pozitiva reala a productivitatii, care s-a mentinut la un minim istoric de la inceputul crizei economice.

In total, o crestere de 1,2% a veniturilor poate fi atribuita unei cresteri de 1,5% a cererii, sustinuta de o crestere moderata a tarifelor. Totusi, pe diferite segmente de piata s-au putut observa diferente remarcabile. In timp ce veniturile au urcat semnificativ pentru firmele cuprinse in Am Law 51–100 si cele din afara Am Law 200, firmele Am Law 1–50 nu au inregistrat practic nicio evolutie. Aceste rezultate se bazeaza pe un studiu efectuat pe 176 de firme de avocatura.

Cresteri de personal s-au inregistrat pe toate segmentele, dar mai ales pe segmente unde au existat fuziuni. Totusi, acest element nu va influenta domeniul pana la o crestere vizibila a productivitatii.