Legea "superimunității" avocaților promulgată de Klaus Iohannis (Update)

Șeful statului a promulgat vineri legea Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, conform Hotnews care citează Administrați Prezidențială.

Legea a stârnit controvese în contextul în care introduce o „superimunitate” a avocatilor, subiect dezbătut cu doar o zi în urmă de către Uniunea Națională a Barourilor la Congresul intitulat „Avocatul și accesul la justiție”.

“Dragi participanți! Trăim o perioadă în care justiția este atacată din multiple părți, pe drept sau pe nedrept. Trăim o perioadă în care și profesia de avocat care a suferit anul trecut cel mai greu atac din istoria ei declanșatde membri ai profesiei de avocat care în calitate de oameni politici au lansat în spațiul public vestita superimunitate de care avocații ar trebui să se bucure”, a precizat joi, Gheorghe Florea, președintele UNBR.

Legea privind exercitarea profesiei de avocat a fost adoptată în toamna anului 2016, iar printre cele mai importante modificări se număra acordarea unei „superimunități” a avocaților.