SUCIU POPA reprezintă cu succes Libra Internet Bank și obține respingerea validării popririi sumelor de bani din conturile Revolut  

Articol preluat

Soluția obținută de echipa noastră clarifica un subiect de actualitate în practică instanțelor din România, întrucât stabilește că nu poate fi admisă cererea de validare a popririi formulată de creditor împotriva băncii la care conturile Revolut au fost deschise. 

Prin soluția pronunțată, instanța a validat argumentele invocate de Suciu Popa în sensul că, în lipsa existenței raporturilor juridice între Libra Internet Bank și clienții Revolut, banca nu poate fi considerată terț poprit în raport cu aceștia și astfel, conturile deschise nu pot fi poprite.

Anterior, soluții izolate prin care au fost confirmate astfel de cereri de validare de poprire, în ciuda încălcării flagrante a limitelor legale ale popririi, au luat prin surprindere atât piață bancară cât și clienții Revolut.

Soluția obținută de echipa Suciu Popa prin care se tranșează în mod corect această chestiune, fiind sancționată depășirea cadrului legal în care intervine poprirea, marchează revenirea la normalitate și asigura pe viitor securitatea și previzibilitatea activității bancare în relația cu clienții.

Echipa dedicată acestui litigiu de impact a fost coordonată de Miruna Suciu, Managing Partner și partenerul Radu Chiran, cu implicarea extrem de valoroasă a lui Radu Petroi și Dan Oltean, Senior Associates în cadrul Suciu Popa.

Despre echipa Suciu Popa

Suciu Popa este o firmă de avocați de top, ce oferă servicii juridice complete, cu performanțe notabile în toate ariile dreptului afacerilor, inclusiv litigii și arbitraje, drept imobiliar, administrativ și contencios, dezvoltarea de proiecte, energie și resurse naturale, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale în topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajată pe deplin să facă diferența pe piața avocațială din România, Suciu Popa se bazează pe experiența și reputația solidă a avocaților și a partenerilor săi, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistență a clienților multinaționali, investitorilor strategici și fondurilor de investiții, autorităților publice și instituțiilor financiare internaționale, în unele dintre cele mai complexe tranzacții transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.