Suciu Popa, premiată în cadrul Romanian Legal Awards cu distincția “Energy and Natural Resources”

Radu ChiranNoemi Miruna Șiman și Roxana Ioncu sunt cei care au reprezentat casa de avocatură Suciu Popa pe scena Romanian Legal Awards, la decernarea trofeului pentru Energie și Resurse Naturale.

Anul 2022 a fost unul plin de provocări, dar și de recompense pentru Suciu Popa, societatea fiind implicată în numeroase tranzacții și proiecte din domeniul Energiei și Resurselor Naturale. Având o experiență bogată în toate aspectele care predomină acest domeniu, echipa specializată din cadrul Suciu Popa a oferit asistență juridică unui număr impresionant de clienți locali și internaționali din sectorul petrol și gaze naturale (atât upstream, cât și downstream), energie electrică, inclusiv regenerabile și minerit.

În anul 2022, numărul mandatelor contractate de Suciu Popa în domeniul Energiei și Resurselor Naturale a crescut considerabil, evoluția pieței fiind susținută de redresarea economică în urma pandemiei de coronavirus, precum și de anumite modificări legislative așteptate de mult timp de investitorii din domeniul energiei (e.g., reglementarea posibilității de încheiere a contractelor de tip PPA, simplificarea procesului de autorizare a proiectelor de producere a energiei verzi). Mandatele încredințate în anul 2022 practicii de Energie și Resurse Naturale din cadrul Suciu Popa au avut un grad ridicat de complexitate, implicând o vastă documentare și cercetare juridică, precum și o înțelegere profundă a pieței în care clienții noștri își desfășoară activitatea.

Printre cele mai importante mandate derulate în 2022 se numără asistarea SNGN Romgaz SA în legătură cu finalizarea celei mai mari tranzacții realizate vreodată în România, în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, și care a avut ca obiect achiziționarea pachetului de 50% deținut de ExxonMobil în proiectul de gaze offshore Neptun Deep din Marea Neagră. Mandatul Suciu Popa a vizat aspectele de drept român ale tranzacției, și a inclus, printre altele, realizarea unui amplu exercițiu de duediligence juridic cu privire la societatea țintă și activele acesteia, precum și aspecte cheie de reglementare.

Proiectul a fost gestionat de Suciu Popa cu ajutorul unei echipe multidisciplinare, formată din avocați specializați în Fuziuni & Achiziții, Energie și Resurse Naturale (cu accent pe aspecte specifice proiectelor în petrol și gaze naturale), aspecte de mediu și permitting, concesiuni, concurență, dreptul muncii și aspecte de reglementare.

Echipa Suciu Popa a fost condusă de Miruna Suciu și Luminița Popa, cei doi Managing Partners ai firmei și coordonatori ai practicilor de Fuziuni & Achiziții și Energie și Resurse Naturale, și a fost compusă din: Cleopatra Leahu – Partner și co-head al practicilor de Oil & Gas, Concesiuni/PPP și Environment, Dan Ciobanu – Partner în cadrul practicii de Energie și Resurse Naturale, Fuziuni & Achiziții și Piețe de Capital, Mihai Caragui – Partner în cadrul practicii de Fuziuni & Achiziții și Corporate/ Comercial, Daciana Popa – Partner în cadrul practicii de dreptul muncii, împreună cu o echipă de Senior Associates și Associates ai firmei.

Dintre realizările anului 2022 amintim și asistarea Enel Green Power S.R.L. cu privire la achiziția mai multor parcuri eoliene și fotovoltaice, cu o capacitate totală combinată de peste 1.2 GW. De asemenea, practica Suciu Popa de Energie și Resurse Naturale a asistat Econergy Renewable Energy Ltd. în legătură cu achiziția unor parcuri eoliene și fotovoltaice, cu o capacitate totală combinată de peste 1 GW. Mandatele au constat în efectuarea analizelor de due diligence, negocierea structurii tranzacțiilor, redactarea și negocierea documentelor aferente acestora, precum și acordarea de asistență cu privire la toate aspectele ce țin de autorizarea proiectelor.

Proiectele s-au desfășurat sub coordonarea Mirunei Suciu – Managing Partner, coordonatoare a practicii de Fuziuni & Achiziții și Energie și Resurse Naturale, și a lui Dan Ciobanu – Partner, în cadrul practicii de Fuziuni & Achiziții și Corporate / Comercial.

Practica de Energie & Resurse Naturale este susținută și de celelalte echipe de avocați din cadrul Suciu Popa, recunoscuți pentru experiența lor în domeniile Fuziuni & Achiziții, reglementare, mediu, dreptul muncii etc.

Astfel, în peisajul extrem de aglomerat și competitiv al pieței autohtone de avocatură, Suciu Popa își menține „business proposition”-ul oferit clienților încă de la înființare și care o diferențiază de ceilalți jucători din piață: înțelegerea reală a nevoilor clienților de către o echipă de profesioniști agili, orientați spre performanță și rezultate, care livrează de fiecare dată servicii de calitate impecabilă.

Suciu Popa este o firmă de avocati de top, ce oferă servicii juridice complete, cu performanțe notabile în toate ariile dreptului afacerilor, inclusiv litigii și arbitraje, drept imobiliar, administrativ și contencios, dezvoltarea de proiecte, energie și resurse naturale, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale în topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajată pe deplin să facă diferența pe piața avocațială din România, Suciu Popa se bazează pe experiența și reputația solidă a avocaților și a partenerilor săi, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistență a clienților multinaționali, investitorilor strategici și fondurilor de investiții, autorităților publice și instituțiilor financiare internaționale, în unele dintre cele mai complexe tranzacții transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.


Material exclusiv oferit echipei Romanian Legal Awards