SUCIU POPA, din topul Chambers, spre Bucharest Arbitration Days, 6-7 Iunie 2024

Firma de avocatură Suciu Popa, una dintre cele mai prezente firme de avocatură din România, în special în pesajul energetic, anunță cu entuziasm faptul că sunt onorați să participe în calitate de parteneri la evenimentul aflat deja la a  V-a ediție, Bucharest Arbitration Days, aruncând o privire asupra evoluțiilor critice din arbitrajul internațional.

Tema Bucharest Arbitration Days 2024 ne aduce în atenție preocuparea recurentă cu privire la legitimitatea arbitrajului internațional, ca mecanism adecvat de soluționare a litigiilor comerciale.

Universitatea Queen Mary din Londra și Sondajul White & Case din 2021 au evidențiat evoluția arbitrajului internațional, adaptându-se la provocările prezentate, printre altele, de diversitate, tehnologie, considerente de mediu și securitatea informațiilor.

În zilele Bucharest Arbitration Days 2024 se vor discuta teme despre etica și conflictele în arbitrajul internațional; evoluția relației dintre arbitraj și instanțe; diversitatea în arbitraj din perspectiva diversității locurilor și instituțiilor de arbitraj; discuția în curs despre dovezi și impactul tehnologiei asupra acestora. Cu accent pe litigiile care implică investiții străine, în cadrul Bucharest Arbitration Days 2024 se va aborda problema critică a spațiului de reglementare al statelor, în special în contextul tranziției către o energie curată și angajamente internaționale privind schimbările climatice.

Ca atare, Bucharest Arbitration Days 2024 subliniază caracteristica cheie a arbitrajului internațional, ca mecanism de soluționare a litigiilor capabil să ajusteze și să răspundă nevoilor utilizatorilor săi. În același timp, se pune accent pe caracterul critic al unei astfel de dezvoltări, în lipsa căreia arbitrajul ar avea probabil mai puțină preferință în soluționarea litigiilor comerciale.

Printre partenerii evenimentului se află: Clifford Chance Badea, CMS Romania, Dragne & Asociatii, Filip & Company, LEAUA DAMCALI DEACONUD & Asociatii N. PAUNESCU, Stoov & Asociatii NPAUNESCU P, Schoenherr Attorneys at Law (România), STOICA & ASOCIAȚII , Suciu Popa, Tuca Zbarcea & Asociatii si Zamfirescu Racoti Vasile & Partners.

Anunțul parteneriatului dintre Suciu Popa și Bucharest Arbitration Days vine la doar câteva zile după vestea conform căreia firma de avocatură a atins prestigiosul clasament Band 2 în cea mai recentă ediție Chambers and Partners Europe, 2024, pe segmentul Energy.

Miruna Suciu, Managing Partner Suciu Popa se bucură de bine-meritatul Band 1, Leading Individual, la secțiunea Energy.

Sunt incredibil de mândră să fac parte dintr-o firmă în care dăruirea, expertiza și satisfacția clienților nu sunt doar valori, ci realități trăite. Clienții și colegii noștri au vorbit, iar feedback-ul lor reflectă cu adevărat calibul profesioniștilor pe care îi avem la Suciu Popa. Această recunoaștere este o dovadă a angajamentului nostru față de excelență și abordare centrată pe client, pentru a continua cu succes și pentru a avea un impact semnificativ în peisajul juridic. Sunt cu adevărat emoționată pentru această recunoaștere și mulțumesc din toată inima întregii mele echipe pentru că a făcut acest lucru să se întâmple.” conchide Miruna Suciu, Manging Partner Suciu Popa.