Suciu Popa câștigă pentru Hidroelectrica un litigiu care consolidează o creanță de peste 22,2 mil. RON

Suciu Popa a reprezentat cu succes Hidroelectrica S.A. într-o contestație la executare cu importanță deosebită atât din perspectiva consolidării unei creanțe de peste 22,2 milioane RON izvorate din contracte de furnizare de energie electrica, cât și din perspectiva modalității de gestionare a unor probleme de drept complexe ce țin de procedura insolvenței, Legea cambiei nr. 58/1934, executarea scrisorilor de garanție bancară / biletelor la ordin și executarea silită.

Câștigarea de către Hidroelectrica, prin această modalitate, a contestație la executare deschide posibilitatea realizării creanței în paralel, atât pe calea continuării executării silite, cât și prin intermediul procedurii insolvenței.

Complexitatea litigiului a constat inclusiv în tranșarea problematicii drepturilor avaliștilor pe marginea caracterului autonom al obligațiilor cambiale raportat la situația debitorului principal aflat în insolvență.

Echipa Suciu Popa care a gestionat dosarul a fost condusa de Daciana Popa, partener coordonator al echipei de litigii, alaturi de Eugen Tudose, Managing Associate Suciu Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here