Suciu Popa câstigă un nou dosar de dreptul muncii, de data aceasta în materia indemnizației de delegare

Suciu Popa a reprezentat un important jucător pe piața construcțiilor si infrastructurii intr-un dosar castigat definitiv. Actiunea a fost inițiata de reprezentati ai top management-ului angajatorului, si a avut ca obiect solicitarea platii indemnizației de delegare pentru activitatea desfășurată pe întreaga durată a raporturilor de muncă.

Prin verdictul final,  instanțele au avut lamurit o chestiune frecvent inatalnita in raporturile de munca privind caracterul temporar al delegării. Instanța a apreciat că activitatea salariaților nu s-a desfășurat în regim de delegare, ci datorită specificului activității angajatorului (i.e. lucrări de construcții a drumurilor naționale și autostrăzilor, prin proiecte punctuale pe tot teritoriul țării) activitatea salariatilor respectivi este exercitată cu caracter permanent în diferite proiecte ale angajatorului pe întreaga durată a raporturilor de muncă. Mai mult, din perspectiva determinării unei delegări, instanța a confirmat faptul că nu prezintă relevanță locul muncii astfel cum a fost prevăzut în contractul individual de munca, ci locul efectiv în care salariatul isi desfășoara activitatea.

Echipa care a gestionat litigiul si a obtinut solutionarea sa favorabila pentru angajator a fost coordonată de Daciana Popa (Partner Suciu Popa) impreuna cu Vlad Lupascu (Senior Associate) si Paul Manaila (Associate).

Suciu Popa este o firmă de avocați de top, ce oferă servicii juridice complete, cu performanțe notabile în toate ariile dreptului afacerilor, incluzând litigii și arbitraje, drept imobiliar, administrativ și contencios, dezvoltarea de proiecte, energie și resurse naturale, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale în topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajată pe deplin să facă diferența pe piața avocațială din România, Suciu Popa se bazează pe experiența și reputația solidă a avocatilor și a partenerilor săi, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistență a clienților multinaționali, investitorilor strategici și fondurilor de investiții, autorităților publice și instituțiilor financiare internaționale, în unele dintre cele mai complexe tranzacții transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here