Suciu Popa a reprezentat Grup Feroviar Român în cadrul unui litigiu având ca obiect contestația formulată împotriva unei executări silite nelegale de o valoare patrimonială semnificativă

Suciu Popa a reprezentat Grup Feroviar Roman S.A., cel mai mare transportator feroviar de marfa din Romania, in cadrul unui litigiu avand ca obiect contestatia formulata impotriva unei executari silite nelegale de o valoare patrimoniala semnificativa.  Procedura executarii silite a fost demarata in temeiul unor bilete la ordin emise in vederea garantarii unor obligatii decurgand din mai multe contracte comerciale. Ca urmare a admiterii contestatiei la executare si respingerii caii de atac formulate de creditor, instanta de judecata a anulat in mod definitiv toate actele de executare efectuate si a dispus intoarcerea tuturor sumelor executate nelegal in patrimoniul Grup Feroviar Roman S.A.

Echipa dedicata acestui litigiu, condusa de Dan Ciobanu, Partner si Radu Chiran, Managing Associate Suciu Popa, a demonstrat cu succes faptul ca executarea silita a fost demarata in mod nelegal fiind afectata de o serie de vicii de fond dar si ca urmare a interventiei perimarii executarii silite, ulterior suspendarii acesteia. Printre altele, dificultatea specifica a constat in a demonstra instantei de judecata, pe de o parte, momentul de la care a inceput sa curga termenul de perimare a executarii silite, corelativ cu momentul incetarii suspendarii executarii silite, iar pe de alta parte, faptul ca nu a existat niciun act de intrerupere sau suspendare a perimarii executarii silite. Argumentele invocate de Suciu Popa au fost retinute atat de instanta de fond, cat si de instanta investita cu solutionarea caii de atac.

Importanta solutiei consta si in faptul ca vine in ajutorul unei societati cu capital 100% romanesc cu aproximativ 7.000 salariati, reprezentand unul dintre liderii internationali din domeniul transportului feroviar de marfa.

Suciu Popa este una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, cu performante notabile in toate ariile dreptului afacerilor si disputelor administrative si comerciale, fiind clasata in mod constant de catre ghidurile locale si internationale in topul presatorilor de servicii juridice pe diverse specializari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here