Succes al Facultatii de Drept la concursul “ICC Mediation Competition”. PeliFilip, alaturi de castigatori

O echipa a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a castigat Premiul special “Best mediation advocacy skill” la editia din acest an a “ICC Mediation Competition”, cea mai mare competitie organizata de Camera Internationala de Comert Paris. Gratie acestei reusite, echipa si-a asigurat prezenta in palmaresul prestigiosului concurs, o premiera pentru o echipa romaneasca.

Ajuns la cea de-a zecea editie, concursul, organizat in perioada 6-11 februarie 2015, s-a desfasurat pe parcursul a 6 zile in locatii apartinand Camerei Internationale de Comert Paris si a unor case internationale de avocatura, timp in care au avut loc peste 200 de runde de mediere.

In aceste runde preliminare, echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti s-a intalnit cu urmatoarele 4 echipe: Universitatea din Maastricht (Olanda), Universitatea Leibniz Hanovra (Germania), Facultatea de drept FDV – Faculdade de direito de Vitoria (Brazilia) si Facultatea de drept din cadrul Universitatii Fatih (Turcia).

Membrii echipei Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti care au reusit sa obtina aceasta performanta sunt Oana Codrea, studenta in anul IV la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si student masterand anul I – Maitrise en Droit Européen et International des Affaires in cadrul Colegiului Juridic Franco-Roman de Studii Europene, si Victor Mateescu, student in anul IV la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, instruiti si coordonati de av. dr. Ana Gabriela Atanasiu.

Concursul presupune doua etape, anume etapa redactarii planurilor de mediere si etapa sesiunilor de mediere propriu-zise. In prima etapa, echipele participante trebuie sa intocmeasca un plan de mediere individualizat pentru fiecare dintre spetele concursului, anuntate, in general, la sfarsitul lunii noiembrie, plan ce va constitui cadrul in care se va desfasura sesiunea de mediere. In etapa orala a concursului, echipele participa activ la negocieri asistate de cei mai buni mediatori comerciali din lume, la care fiecare parte incearca sa isi realizeze interesele comerciale.

ICC Mediation Competition, concursul organizat anual la Paris de catre Camera Internationala de Comert, aflat la cea de-a zecea editie, este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internationale de drept privat si este singurul concurs international de procese simulate de mediere comerciala din lume. Editia aniversara de anul acesta a reunit peste 500 de participanti, provenind din peste 40 de tari, astfel fiind reprezentate 66 dintre cele mai renumite universitati ale lumii, echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti fiind la a doua participare.

Sustinerea financiara necesara, acordata in scopul participarii la concurs, a fost asigurata de catre casa de avocatura PeliFilip SCA, sponsor unic al echipei Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.