SUA – Cea mai atractiva piata a muncii pentru avocati

De doua ori mai multi barbati decat femei se alatura firmelor de avocatura din SUA pentru a-si imbunatati sansele de a deveni parteneri, conform unui studiu realizat de publicatia The Lawyer. Chestionarul, care a fost trimis catre mii de avocati din Marea Britanie asociati la firme din SUA, a cerut respondentilor sa spuna care au fost principalele motive pentru care s-au alaturat firmelor americane.

23% din totalul respondentilor au declarat ca au luat aceasta decizie pentru bani, iar 6% din respondentii de sex masculuin au spus ca sansele mai mari de a deveni parteneri au avut rolul decisiv. In contrast, doar 3% din femei au raspuns ca statutul de partener a fost factorul motivant.

13% din respondetii de sex feminin au spus ca ar opta sa lucreze pentru o fima din SUA pentru accesul crescut la clienti si pentru mai multe responsabilitati. Doar 6% din barbati au invocat acest motiv.

Scopul studiului este de a raspunde la o intrebare simpla: “pentru care firma din SUA ai opta daca ar fi sa decizi sa lucrezi pentru o firma de avocatura americana”?

Aproape 20% din cei chestionati au raspuns Baker & McKenzie, clasand aceasta firma pe primul loc. Hogan Lovells, DLA Piper si Latham & Watkins au fost clasate ca fiind a doua, respectiv a treia si a patra cele mai populare firme.

Directorul de resurse umane de la Baker, Martin Blackburn a spus ca principalul motiv pentru care firma s-a clasat pe locul 1 este cultura organizationala pe care aceasta o abordeaza.

„Cultura noastra nu recunoaste numai importanta de a avea un grup divers de oameni in activitatea noastra, ci si necesitatea comerciala care sa asigure un mediu in care oamenii nostri se simt capabili sa prospere”, a spus Blackburn.