Stratulat Albulescu obține o hotărâre de aproximativ 1 milion de euro, emisă de Curtea de Apel București într-o acțiune formulată de Romprest împotriva Ministerului Fondurilor Europene

Stratulat Albulescu a reprezentat cu succes Compania Romprest Service S.A. („Romprest”), unul dintre liderii români pe piața serviciilor de salubritate, obținând o hotărâre notabilă, emisă de către Curtea de Apel București, prin care se anulează atât procesul-verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare, cât și decizia corespunzătoare emisă în anul 2018 în baza acordului de finanțare AMPOSDRU. De asemenea, instanța a obligat pârâtul (Ministerul Fondurilor Europene) să restituie reclamantei suma de 4.724.889,90 lei (973.935,41 euro), precum și să plătească acesteia dobânda legală aferentă, începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată până la data achitării efective.

Rezultatul este unul excelent, obținut în urma unui proces desfășurat pe parcursul a mai bine de 2 ani, acțiunea de chemare în judecată fiind introdusă la începutul anului 2018. Decizia este semnificativă, în primul rând prin prisma valorii disputate, precum și prin faptul că decizia confirmă totodată și veridicitatea cheltuielilor cu salariile și autenticitatea documentelor care au fost puse în discuție și verificate în cadrul procesului.

Roxana Catea, Managing Associate în cadrul departamentului de Litigii al Stratulat Albulescu, declară: „A fost un litigiu dificil din punct de vedere tehnic, care a durat mai bine de doi ani. Echipa de litigii Stratulat Albulescu a reprezentat cu mândrie compania Romprest pe tot parcursul procesului și ne bucuram că, în final, Curtea de Apel București a ajuns la o concluzia corectă„.

Echipa Stratulat Albulescu care a asigurat asistența juridică și reprezentarea companiei Rompresteste alcătuita din Roxana Catea, Managing Associate și Andreea Stanciu, Associate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here