Stoica & Asociatii solutioneaza cu succes dosarul BCR – Bancorex, cu o miza de aproape 5 mil. de euro

Firma de avocatura Stoica & Asociatii a reprezentat cu succes Banca Comerciala Romana (BCR) in dosarul nr. 5736/3/2012, solutionat irevocabil de Curtea de Apel Bucuresti, prin care instanta a respins irevocabil pretentiile fostului presedinte Bancorex, Razvan Liviu Temesan, de obligare a bancii la plata drepturilor salariale si daune morale de aproximativ 5 milioane de euro, precum si la recunoasterea calitatii de salariat si reintegrarea in munca.

In prima instanta, Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Temesan, insa hotararea a fost contestata de reprezentantii BCR, o echipa de avocati de la Stoica & Asociatii, alcatuita din Valeriu Stoica, partener fondator, Marieta Avram, partener senior, si Adina Popescu, avocat asociat. Decizia Curtii de Apel Bucuresti, pronuntata joi, 9 aprilie 2015, este irevocabila si nu mai poate fi atacata.

Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurentul-reclamant Razvan Liviu Temesan. Admite recursul formulat de recurenta-parata BCR SA. Modifica in parte sentinta atacata. Respinge ca neintemeiate pretentiile din actiune privind obligarea paratei la plata catre reclamant a drepturilor salariale aferente perioadei 27 februarie 2009 – 9 septembrie 2014, actualizate cu indicele de inflatie la data platii efective, a contravalorii dobanzii legale aferente, precum si a daunelor morale. Respinge ca neintemeiate pretentiile din actiune privind constatarea caliatii de salariat a reclamantului pe functia echivalenta in organigrama BCR cu cea de director general executata in cadrul Bancorex. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei atacate”, a decis CAB, dupa ce a analizat recursul bancii.

De asemenea, judecatorii au respins, ca neintemeiat, solicitarea lui Temesan de a se constata calitatea sa de salariat pe functia echivalenta in organigrama BCR cu cea de director general executata in cadrul Bancorex.

In septembrie 2014, Tribunalul Bucuresti a obligat BCR sa-i plateasca lui Razvan Temesan drepturile salariale aferente perioadei cuprinse intre 27 februarie 2009 si 9 septembrie 2014, in cuantum de 70.000 de euro lunar.

Mai mult, prin aceeasi hotarare, instanta obliga BCR sa-i plateasca lui Temesan daune morale in cuantum de 100.000 de euro.

Decizia Tribunalului Capitalei nu a fost definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care i-a dat castig de cauza institutiei bancare.

In 2011, Razvan Temesan a mai castigat un proces cu BCR, banca fiind obligata sa ii plateasca acestuia 625.000 de euro, suma ce reprezinta drepturile sale banesti aferente perioadei cuprinsa intre 7 aprilie 2005 si 31 decembrie 2007. Tot banca a fost obligata de instanta sa-i plateasca atunci lui Temesan 30.000 de euro, daune morale.

Razvan Temesan a fost presedinte al Bancorex intre 1992 si 1997.

In 1999, statul a preluat imprumuturile neperformante ale Bancorex, iar BCR a absorbit restul activitatilor bancii.