Stoica & Asociații, excelență reflectată în prestigioasele directoare Chambers Europe și Legal 500

Stoica & Asociaţii a dobândit o excelentă reputaţie națională şi internațională. Performanţele sale profesionale sunt recunoscute ca atare în cele mai importante ghiduri juridice: Chambers Europe, Legal 500, World Trademark Review 1000, IAM Patent 1000.

Chambers Europe a evidențiat în clasamentele sale, atât performanța departamentelor de Litigii și de Restructurare & Insolvență din cadrul Stoica & Asociații, cât și performanța individuală a avocaților din cadrul acestora.

În legătură cu practica de litigii, clienții apreciază că avocații din cadrul Stoica & Asociații „cunosc bine nu numai legea, ci știu să jongleze cu ea într-un sens practic”. Iar ceea ce privește domeniul Restructurare & Insolvență, departamentul de avocați specializați este bine cunoscut în piață pentru “reprezentarea clienților în probleme de insolvență, oferind consultanță cu privire la planurile de reorganizare, precum și la recuperarea creanțelor.

Astfel, în practica de Litigii, este evidențiat Valeriu Stoica (Partener Fondator, STOICA & Asociații), pe care îl consideră Eminent Practitioner: ” Valeriu Stoica is recognised for his long-standing career, with clients commending him for his strategy building and oral pleading.” He possesses extensive litigation expertise in the telecoms, pharmaceutical and banking and finance industries.”

Legal 500 evidențiază pe Tier 1 societatea Stoica & Asociații – “STOICA & Asociatii – Attorneys at Law has a top-notch reputation for civil and administrative litigation as well as international arbitration. The firm’s varied client base, including public and private sector clients of all sizes, means its lawyers have strong expertise across a range of dispute types and sectors. More recently, the firm has been involved in several significant telecoms and environmental claims. Valeriu Stoica and Cristiana Stoica lead the well-regarded team, which includes highly rated administrative litigator Dragos Bogdan.” 

Legal 500 a evidențiat, sub eticheta Hall of Fame, numele avocaților români care au primit aprecieri constante de la clienții lor în privința activității de excelență pe care au desfășurat-o. Avocații din România sunt menționați alături de alți profesioniști din domeniu și care provin din UK, Europa, SUA, Orientul Mijlociu, Africa. Valeriu Stoica se afla printre numele care au intrat in Hall of Fame Legal 500.

Valeriu STOICA, Founding Partner, coordonează întreaga activitate profesională a STOICA & Asociaţii, cu precădere cea de asistare şi de reprezentare în litigii a clienţilor. Cristiana I. STOICA, Founding Partner, este coordonatorul activităţii de consultanţă.

Valeriu Stoica se bucură de o experienţă semnificativă dobândită deopotrivă în practica avocaţială, în activitatea administraţiei centrale şi în domeniul judiciar, ca urmare a coordonării sau a participării în proiecte legislative şi instituționale importante pentru sistemul judiciar şi pentru mediul de afaceri. El a asistat şi reprezentat clienţi români şi străini, societăţi sau persoane private, instituţii ale statului sau organizaţii non-profit în cauze civile, în faţa instanţelor de drept comun şi a celor arbitrale locale şi internaţionale.

Experienţa sa extrem de diversificată ca avocat pledant include, printre altele, asistarea şi reprezentarea clienţilor în litigii privind restituirea proprietăţilor imobiliare, de muncă, litigii privind brevete de invenţii şi mărci, defăimarea în presă, contencios administrativ, în cauze având ca obiect acţiuni în răspundere civilă, pretenții, conflicte între asociaţi. Valeriu Stoica a coordonat numeroase proiecte de afaceri în domeniul imobiliar, financiar-bancar şi de asigurări şi a acordat asistenţă unor companii multinaţionale în tranzacţii comerciale din sectorul energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here