Stefan Deaconu, Partener al Leaua & Asociatii, este noul presedinte al Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR

Colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) l-a ales marti, 15 septembrie 2015, cu unanimitate de voturi, pe prof. univ. dr. Stefan Deaconu (foto) in functia de presedinte al Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR.

Stefan Deaconu, partener in cadrul firmei de avocatura Leaua & Asociatii, careia i s-a alaturat in anul 2012, se bucura de o larga recunoastere si in randul comunitatii academice, fiind indrumator de doctorat in stiinte juridice si membru in Consiliul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Stefan Deaconu are, de asemenea, o solida experienta in sectorul public ca Director in Senatul Romaniei (2004-2005) si consilier prezidential, sef al Departamentului Constitutional Legislativ al Administratiei Prezidentiale (2005- 2012).

Camera de Comert si Industrie a Romaniei considera desemnarea domnului Stefan Deaconu drept un pas important in consolidarea Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR. Alegerea domnului Stefan Deaconu reprezinta un semnal catre comunitatea de afaceri si cea juridica pentru a considera arbitrajul drept o solutie mai rapida si mai eficienta pentru rezolvarea disputelor comerciale decat calea instantelor judecatoresti”, precizeaza CCIR intr-un comunicat de presa transmis cu ocazia acestei numiri.