SRA le ordona caselor de avocatura sa cerceteze legaturile cu ‘Panama Papers’

The Solicitors Regulation Authority (SRA) le-a solicitat unor firme de avocatura sa efectueze o analiza prin care sa reiasa daca sunt sau nu in legatura cu casa de avocatura din centrul scandalului ‘Panama Papers’.

Firmele care au primit scrisoarea de la SRA sunt intelese sa includa firmele Simmons&Simmons, Holman Fenwick Willan (HFW) si London Child&Child.

Stirea despre aparitia scrisorii SRA a aparut imediat dupa anuntul de joi, 7 aprilie, care afirma ca cei care se ocupa de reglementarea financiara din Marea Britanie le-au scris bancilor si altor companii financiare pentru a le cere sa efectueze urgent o revizuire similara a conexiunilor lor cu Mossack Fonseca, conform The Lawyer.

Se stie ca SRA lucreaza cu The Financial Conduc Authority (FCA), dar si cu o serie de alte organisme de reglementare cu privire la aceasta problema.

Intreprinderilor in cauza li s-au solicitat detalii despre actiunile pe care le vor lua in urma eliberarii documentului care a expus o serie de secrete ale afacerilor offshore, secrete care ar fi fost folosite pentru a diminiua povara fiscala si a ascunde averea.

SRA a declarat pentru The Lawyer: “We are writing to those firms identified in the media as being linked to the Panama papers to ask for assurances that they have looked into the matter and have acted appropriately. We are also liaising with other authorities with an interest.”,

Scrisoarea trimisa de SRA a aparut dupa ce cei de la The Lawyer au dezvaluit faptul ca un numar de orase si firme internationale au fost numite in documentele ‘Panama Papers’.

Simmons&Simmons a aparut intr-un document intern al Mossack Fonseca din 2006, ceea ce demonstreaza ca intreprinderea a actionat in calitate de consilier juridic al fondului de investitii Blairmore Holdings, care a fost infintata si condusa de Ian Cameron.

Intre timp, HFW a fost numit in calitate de consilier al presedintelui EAU Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Se intelege ca firma l-ar fi informat pe acesta cu privire la afacerile sale din Marea Britanie, care includ managementul sau de proprietati comerciale si rezidentiale din Londra, in valoare de peste un miliard de lire sterline.

Firma londoneza Pettman Smith, care a fuzionat cu Child&Child in 2007, a fost, de asemenea, asociata cu ‘Panama Papers’ prin intermediul scurgelor de informatii de la Al Nahyan.

Intr-un document trimis in 1999 de avocata firmei Pettman Smith, Ann Glaves-Smith, acum consultat la Trowers&Hamlins, document trimis catre biroul celor de la Mossack Fonseca din Insulele Virgine, Al Nahyan este prezentat ca fiind unicul semnatar in conturile bancare a sapte companii britanice.

Child&Child a fost de atunci asociat cu familia presedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

Simmons&Simmons, HFW si Child&Child au fost contactate de cei de la The Lawyer pentru un raspuns pe aceasta tema, insa niciun feedback nu a venit de la nicio casa de avocatura.