Squire Patton Boggs, sfarsitul aliantei din Indonezia

Firma internationala de avocatura Squire Patton Boggs a incheiat alianta strategica pe care o avea cu firma din Indonezia, Melli Darsa & Co, dupa o perioada de colaborare de doi ani.

Squire Sanders, firma mostenitoare a celor de la Patton Boggs, a stabilit aceasta alianta in luna noiembrie a anului 2013, dupa lansarea biroului din Singapore a firmei Squire Sanders.

Desi alianta strategica s-a incheiat anul trecut, Squire Patton Boggs a declarat pentru publicatia britanica „The Lawyer” ca vor mai pastra contactul cu Melli Darsa & Co, dar ca acesta se va desfasura intr-un context mai putin formal.

In ultimii ani, firma de avocatura Melli Darsa & Co a traversat o epoca mai putin prospera. Un factor care a provocat aceasta situatie dificila este si plecarea unei parti importante din echipa firmei, in anul 2015. Daca in anul 2013 firma numara sapte parteneri, in prezent fondatorul firmei este si singurul senior-level partner, ajutat fiind de trei noi junior partners, numiti in functie anul trecut.

Piata din Indonezia a cunoscut o perioada plina de schimbari in ceea ce priveste colaborarea cu firmele internationale. Este recenta asocierea celor de la Norton Rose Fullbright cu TNB & Partners. De asemenenea, firma de avocatura White & Case a incheiat, in luna mai a anului 2015, colaborarea cu MD & Partners, din Indonezia, alegandu-i ca noi aliati pe cei de la Witara Cakra Advocates, din Jakarta.

Potrivit declaratiilor oferite presei straine, firma de avocatura Squire Patton Bogs nu isi mai doreste sa inceapa o alta alianta cu o noua firma, cel putin nu la momentul actual.

Firma internationala de avocatura Squire Patton Boggs are 44 de birouri in 21 de tari, localizate pe cinci continente.

diana.petroiu@lhm.ro