SPB, Voicu Filipescu, Dentons si Deloitte Legal, in tranzactia dintre Avallon si Novo Tech

Fondul de investitii Avallon MBO Fund II a achizitionat Novo Tech, subsidiara poloneza a concernului indian Time Technoplast, specializat in productia de ambalaje pentru pietele asiatice, informeaza portalul juridic CEE Legal Matters.

Avallon a preluat 100% din actiunile Novo Tech, companie fondata de Time Technoplast in urma cu cativa ani, al carei obiect de activitate il constituie producerea de componente auto folosind o tehnologie de prelucrare a polimerilor. Achizitia a inclus fabrica principala Novo Tech, situata in orasul polonez Kostrzyn, precum si participatii in filialele companiei, din Romania si Belgia. In Romania, Novo Tech este prezenta cu o fabrica in judetul Cluj.

Vanzarea Novo Tech a avut loc pe fondul deciziei companiei-mama, Time Technoplast, de a se retrage din Europa si de a-si concentra activitatile in zona principala de interes, respectiv pietele asiatice.

In aceasta tranzactie, evaluata la 100 de milioane de euro, Avallon a beneficiat de consultanta juridica oferita de firma de avocatura Squire Patton Boggs (SPB), prin birourile din Varsovia si Bruxelles, asistata, in Romania, de Voicu & Filipescu. Echipa de avocati i-a inclus pe Michal Karwacki, Pawel Magierowski, Malgorzata Olech, Ewelina Witek, Ewa Lis-Lewandowska si Hubert Binkiewicz – biroul din Varsovia, Anthony van der Hauwaert si Thibault Viane – biroul din Bruxelles, precum si Carmen Dutescu, Managing Associate, si Simona Merdariu, Associate, – Voicu & Filipescu.

De partea cealalta, Time Technoplast a lucrat, pe partea juridica, cu Deloitte Legal, in timp ce banca finantatoare, ING Bank Slaski, a fost reprezentata de firma de avocatura Dentons.