Soviani s-o fi bucurat prea devreme

Musat & Asociaţii a reprezentat Autoritatea de Supraveghere Financiara in litigiul privind pretentiile formulate de Rst Media.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul formulat de Autoritatea de Supraveghere Financiara impotriva sentintei primei instante si, rejudecand procesul, au respins in integralitate pretentiile Rst Media in cuantum de peste 1 milion de lei si au admis cererea reconventionala formulata de institutia publica, obligand Rst Media la restituirea catre aceasta a sumei de 27.555,64 lei.

Prin cererea de chemare in judecata promovata de Rst Media, prin directorul general Radu Soviani, s-a solicitat obligarea Autoritatii de Supraveghere Financiara la plata unor despagubiri in cuantum de peste 1 milion de lei. Pretentiile formulate de jurnalistul Radu Soviani deriva din anumite contracte de achizitie publica incheiate cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, pentru asigurarea managementului in domeniul comunicarii.

Decizia Curtii de Apel Bucureşti confirma pe deplin argumentele noastre, in sensul importantei majore a respectarii reglementarilor imperative aplicabile contractelor de achiziţie publica. Solutia instanţei de recurs reprezinta o noua victorie importanta obtinuta de Muşat & Asociaţii in favoarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, litigiu care intregeşte portofoliul de astfel de mandate complexe incredinţate de clienţii noştri. ” a declarat Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner.

Echipa care a pregatit dosarul Autoritatii de Supraveghere Financiara este formata din avocatii Pauna Neculae, Managing Counsel şi Valeriu Solcanu, Senior Associate.

MUSAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatura infiinţate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 18 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanţa in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achiziţii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţa, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la randul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a caştigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicaţie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand Muşat & Asociaţii işi adjudeca acest valoros premiu, dupa distincţia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista ţarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala şi de Est”, distincţie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, in ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performanţe in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale in tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor straini.

ecaterina.virgolici@lhm.ro