Sotii Iohannis, stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Brasov

Pe data de 12 noiembrie Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat pentru decizia irevocabila, prin care Carmen si Klaus Iohannis au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului.

Imobilul apartinea familiei Ghenea (Maria si Eliseu), iar dupa moartea acestora a trecut in proprietatea unei rude, care insa a decedat, fara a lasa mostenitori. Astfel, imobilul a intrat in proprietatea statului roman, pana in momentul cumpararii acestuia de catre chiriasi. Intre timp, un nepot al sotilor, a revenidicat imobilul si a cerut anularea contractelor prin care chiriasii au cumparat imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu, in anul 1999.

Familia Iohannis a cumparat partea mostenitorilor lui Nicolae Bastea, insa fostii chiriasi au intentat si ei procese familiei Iohannis, contestand calitatea de urmas de drept a lui Bastea.

Sentina judecatoreasca l-a nemultumit pe Presedintele tarii, care vorbeste despre crearea unui val de influenta nefavorabila din partea mass-media, rasfrant asupra impartialitatii de decizie a judecatorilor brasoveni, asa cum a declarat intr-un interviu pentru Televiziunea Romana.

Depusa la 17 decembrie 2015, cererea de stramutare ar trebui sa fie solutionata in februarie 2016. Sotii Iohannis au incercat sa accelereze data termenului-limita, insa magistratura le-a respins cererea, tergiversand-o pentru data de 25 ianuarie.

diana.petroiu@lhm.ro