Sorin Oprescu plasat sub control judiciar

Fostului primar al capitalei, Sorin Oprescu i-a fost aprobata cererea pentru inlocuirea arestului la domiciliu cu o masura mai putin dura. Fostul edil a motivat ca vrea sa isi reia activitatea la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Pe timpul controlului judiciar el are mai multe obligatii printre care se numara prezentarea la organul de urmarire penala, de cate ori este chemat, sa informeze organul judiciar daca isi schimba locuinta, sa nu depaseasca limita teritoriala a orasului Bucuresti fara adordul organului judiciar care a dispus masura, sa se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, magazine alimentare si farmacii de pe raza sectorului 1 Bucuresti si sa nu exercite functia de primar in exercitarea careia este banuit ca ar fi comis faptele care fac obiectul prezentei cauze.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis in judecata pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat, alaturi de mai multe persoane, a anuntat Directia Nationala Anticoruptie.

Oprescu a fost trimis in judecata in noiembrie 2015, sub acuzatia de luare de mita