Soluții drastice la Facultatea de Drept – exmatricularea celor 45 de studenți și schimbarea modului de organizare al examenelor

În cursul zilei de vineri, propunerea de exmatriculare intens dezbătută în ultima săptămână, a fost înaintată rectorului. Aceasta are la bază fraudarea din sesiunea Februarie a examenlor desfășurate online. Decizia a fost una grea, iar măsura la fost luată în baza majorității Consiliului.

“Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultății de Drept a Universității din București. Totodată, unicitatea acestei decizii exprimă și importanța sa prezentă și viitoare pentru Facultatea de Drept, pentru Universitatea din București, pentru întregul sistem de învățământ juridic superior, dar și pentru societatea românească în ansamblul său.”, afirmă reprezentanții Facultății de Drept Universitatea București despre modul

În ședința de joi a Consiliului facultății, au fost discutate sesizările formulate de o serie de studenți, prezentate dovezile concludente cu privire la fraudare și examinarea probelor. Au fost ascultați toți studenții din anul I care au dorit să își exprime punctul de vedere privind acuzațiile care li s-au adus.

“Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021”, au transmis reprezentanții Universității București, printr-un comunicat de presă.

O altă măsură luată de Consiliul Facultății de Drept, apărută în urma situației create, este organizarea examenelor și colocviilor din cadrul Facultății de Drept față în față, chiar dacă activitatea didactică va continua online. Această măsură devine implementabilă începând cu sesiunea din vară a acestui an universitar.

În egală măsură, decizia luată atestă valoarile fundamentale precum corectitudinea, rigoarea și echitatea în recunoașterea meritului academic – “Justiția se învață din școală. Dacă școala de drept însăși nu este fermă cu privire la valorile dreptății și echității, justiția nu se poate înfăptui în societate”, afirmă reprezentanții Facultății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here