Soluție definitivă de achitare obținută într-un dosar în care a fost implicat unul din cei mai importanți distribuitori de gaze naturale din România

În data de 8.04.2022 Curtea de Apel Suceava a respins apelurile declarate de procuror și de către părțile civile și a menținut soluția de achitare dispusă de instanța de fond într-un dosar foarte tehnic de ucidere din culpă.

În esență, acuzațiile aduse clientului nostru, unul din cei mai importanți distribuitori de gaze naturale din România, au constat în faptul că angajații săi nu ar fi respectat normativele tehnice și procedurile conexe în vigoare cu ocazia avizării, recepției și punerii în funcțiune a instalației de utilizare gaze naturale de la o unitate hotelieră din județul Suceava, fapte care ar fi contribuit la funcționarea defectuoasă a centralei termice instalate acolo și implicit ar fi fost în legătură cu decesul unei persoane cazate la pensiune, ca urmare a intoxicației cu monoxid de carbon.

Judecata în această cauză a debutat în cursul anului 2016, parcursul dosarului fiind unul complicat și nelipsit de incidente, în condițiile în care titularii completului investit cu soluționarea lui s-au schimbat de nenumărate ori. Dificultatea dosarului a constat în aceea că judecătorii au fost chemați să analizeze și interpreteze coroborat, în premieră, o serie de normative tehnice complexe, în funcție de care să determine sfera obligațiilor legale specifice operatorului sistemului de distribuție gaze naturale în legătură cu avizarea, recepția și punerea în funcțiune a unei instalații de utilizare gaze naturale, delimitând-o de cea a obligațiilor prestatorului de specialitate răspunzător pentru instalarea și punerea în funcțiune a unei centrale termice.

La finele anului 2021, Judecătoria Suceava a constatat că fapta imputată clientului nostru nu există, drept pentru care a dispus achitarea. Soluția de achitare a fost menținută în totalitate de Curtea de Apel Suceava prin decizia din data de 8.04.2022, după un proces foarte intens în apel, desfășurat sub amenințarea prescripției.

Apărarea inculpatului și a părții responsabile civilmente pe durata acestei îndelungate proceduri a fost asigurată de o echipă de avocați din cadrul Iordăchescu și Asociații formată din Florin Roman, Mihai Achimeț și Carmen Rotund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here