Sistemul intern de avertizare de integritate (Whistleblowing): Andritz utilizeaza aplicatia de avertizare de integritate conceputa de filiala IT a Wolf Theiss

Filiala  de consultanta IT a Wolf Theiss, RBS Responsible Business Solutions GmbH, are placerea sa anunTe ca secureveal, noul sau sistem de avertizare de integritate (whistleblowing) a fost implementat in cadrul grupului ANDRITZ. aplicaţia online, inalt securizata, vine in sprijinul companiilor care doresc implementarea sistemelor proprii de conformitate.

ANDRITZ-GRUPPE are sediul in Graz si este una dintre cele mai importante companii tehnologice la nivel global, avand peste 24.000 de angajaţi in mai mult de 250 de locatii si o cifra de afaceri de aproximativ 6 miliarde de EUR. Compania utilizeaza activ aplicatia SecuReveal incepand cu data de 9 iunie.

ANDRITZ se bazeaza pe un sistem activ de management al conformitatii

SecuReveal s-a dovedit a fi o solutie utila, datorita procesului facil de implementare, a inaltei securitati a datelor pe care o ofera, cat si datorita compatibilitatii aplicatiei cu structura noastra corporativa“, a declarat Alexander Krause, Director de Conformitate al Grupului ANDRITZ.

„Angajatii si colaboratorii nostri se pot bucura astfel de un sistem de avertizare de integritate usor de utilizat si complet securizat, pentru a raporta directorilor de conformitate, in conditii de anonimat, eventuale incalcari pe care acestia le sesizeaza, cu privire la obligatiile de conformitate. Acordam o mare importanta obligatiilor de conformitate si suntem pregatiti sa facem fata oricaror provocari ce pot aparea pe viitor.“

„Suntem incantati sa avem ca prim client al aplicatiei noastre o companie internationala de rezonanta precum este ANDRITZ“, a spus Gernot Rauter, Director pentru Solutii Comerciale Responsabile si Director Financiar in cadrul Wolf Theiss.

Sistem inovativ si confidential de avertizare de integritate (whistleblowing), destinat informatorilor, membrilor conducerii companiilor si directorilor de conformitate.

SecuReveal permite avertizorilor de integritate din intreaga lume sa comunice neregulile interne sesizate si incalcari ale regulamentelor, unui departament specific al companiei sau grupului, oricand si in conditii de confidentialitate. SecuReveal le da astfel posibilitatea angajatilor, furnizorilor, clientilor si asociatilor de a transmite notificari in conditii de confidentialitate, cu privire la conduita ilicita din cadrul unei companii, acest lucru fiind o alternativa la plangerile depuse la organismele de aplicare a legii sau de reglementare. Experienta arata ca majoritatea angajatilor care utilizeaza sistemul de avertizare de integritate (whistleblowing), il folosesc in mod rational si responsabil. Atunci cand aceste sisteme sunt utilizate corespunzator, conducerea poate fi informata in timp util cu privire la comiterea unor incalcari, astfel incat sa poata avea posibilitatea de a lua masuri adecvate, inainte ca problema sa se agraveze si sa cauzeze companiei prejudicii de imagine pe termen lung, cat si pierderi financiare.

Aplicatia le garanteaza anonimatul avertizorilor care nu doresc sa isi dezvaluie identitatea atunci cand transmit notificari. De asemenea, oricand considera necesar, acestia pot utiliza instrumentul securizat de comunicare pentru a contacta directorul de conformitate al companiei, pentru a avea un dialog anonim cu acesta sau pentru a pune intrebari, contribuind astfel la o prelucrare mai eficienta a notificarii.

Aplicatia SecuReveal este adaptata nevoilor marilor companii: este foarte accesibila, are un pret competitiv, fiind de asemenea disponibila in mai multe limbi. Avand in vedere expertiza juridica si experienta vasta a Wolf Theiss in ceea ce priveste legislatia din domeniul IT si a protectiei datelor, precum si legislatia muncii si a pietelor de capital, SecuReveal este un instrument de asigurare a conformitatii ce respecta cele mai inalte standarde tehnologice si legislative.