Si sportivii se judeca, nu-i asa?

Editura C.H. Beck lanseaza lucrarea Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv si Codul pentru Arbitraj Sportiv  sub semnatura Dr. Cristian JURA, arbitru al Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, joi 11 februarie, ora 11.00.

Evenimentul  de lansare este gazduit de Muzeul Sportului, aflat in incinta cladirii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (B-dul Marasti nr. 20 A, sector 1, Bucuresti), si se desfasoara in colaborare cu Uniunea Juristilor din Romania, Asociatia Fotbalistilor Amatori si Neamatori si Muzeul Sportului.

Lucrarea Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv si Codul pentru Arbitraj Sportiv reprezinta o premiera atat pentru comunitatea academica, pentru practicienii domeniului, cat si pentru orice persoana interesata de o disciplina devenita in ultimii 30 de ani deosebit de actuala.

Publicarea acestei lucrari vine intr-un moment prielnic din doua puncte de vedere: pe de-o parte, literatura de specialitate in domeniu dreptului sportiv este mai degraba saraca, aproape inexistenta, iar pe de alta parte, numarul litigiilor provenind din Romania solutionate in ultimii ani de Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne este din ce in ce mai mare.

O certificare a importantei evenimentului o reprezinta prezenta domnului Conf. univ. Dr. Ioan Chelaru, Presedintele Uniunii Juristilor din Romania. Acesta va tine si un discurs despre volumul Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv si Codul pentru Arbitraj Sportiv, dar si despre alte aspecte importante din domeniul juridic din Romania.

De asemenea, se vor lua in discutie si activitatile actuale legate de TAS si sportul romanesc, precum depunctarea echipei CFR Cluj. Va aborda acest subiect chiar Magdalena Filip, Presedintele Comisiei pentru Acordare Licentei Cluburilor – Intanta de Fond, din cadrul Federatiei Romane de Fotbal. Tot la TAS s-ar putea incheia si un alt conflict de interes major, cel dintre Steaua si echipa nationala, dovada a importantei pe care Intstanta de la Lausanne o are in sportul romanesc.

O alta problema de interes pe care o traverseaza fotbalul romanesc, cea legata de neplata fotbalistilor, va fi abordata in cadrul acestei lansari, chiar de Dumitru Costin, presedinte B.N.S. si Secretar General al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori.

Activitatea TAS are stransa legatura si cu restul sporturilor, iar unul dintre subiectele importante din ultimele zile il reprezinta cel al Gabrielei Szabo, multipla medaliata olimpica. Declaratiile unei adversare legate de dopajul din atletism au pus in umbra, pentru scurt timp si cu siguranta nemeritat, performantele marii atlete a Romaniei. Ne aducem cu totii aminte si de ceea ce a patit Andreea Raducan, careia i-a fost retrasa o medalie de aur obtinuta la Jocurile Olimpice de la Sydney.

In acest context avem deosebita placere de a va invita sa participati la evenimentul oficial de lansare a lucrarii Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv si Codul pentru Arbitraj Sportiv sub semnatura Dr. Cristian JURA.

ecaterina,virgolici@lhm.ro