Sesiuni de pregatire transnationale pentru avocati

UNBR face apel la candidaturi pentru participarea la prima si la a doua sesiune de pregatire dedicate, prima Dreptului consumatorului si a doua Migratiei, inclusiv dreptul la azil.  Sesiunile de pregatire transnationale vor avea loc la 2‐3 mai 2016 si respectiv la 27- 28 iunie 2016, in Florenta, la Institutul Universitar European.

Centrul pentru Cooperare Judiciara din cadrul Institutului Universitar European, in colaborare cu partenerii sai, informeaza ca proiectul finantat de Programul Drepturi Fundamentale & Cetatenie al Comisiei Europene  “ACTIONES Active Charter Training through Interaction Of National ExperienceS” a demarat la 1 noiembrie 2015.  In cadrul Proiectului vor avea loc cinci sesiuni transnationale de pregatire in care vor fi implicati judecatori  si avocati din cele 7 state partenere precum și din alte state membre si instantele la nivel european.

Scopul sesiunilor de formare transnationale este de a imbunatati cunostintele in ceea ce priveste domeniul de aplicare si punerea in aplicare a Cartei drepturilor fundamentale, precum si de a promova potentialul pe care acest dialog judiciar il prezinta pentru judecatorii si avocații nationali. Aceste obiective vor fi atinse printr‐o analiza a drepturilor fundamentale selectate, care vor fi abordate in cadrul evenimentelor de instruire transnationale. Fiecare dintre evenimente vor fi deschise pentru 30 ( treizeci ) de participanți .

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania va selecta dintre candidaturile depuse cate 2 (doi) avocati  nationali pentru fiecare eveniment, contribuind astfel cu zece (10) avocati in total (pentru toate cele 5  ateliere de lucru transnationale).

Candidatii interesati sunt invitati sa depuna urmatoarele documente pana la 22 februarie 2016 la adresa de  email: unbr@unbr.ro

  1. 1. CV complet in limba engleza;
  2. 2. Dovada competentelor lingvistice in limba engleza (certificate, publicari originale in limba engleza, dovada absolvirii de cursuri universitare in limba engleza s.a.);
  3. 3. O scurta scrisoare de intentie, redactata in limba engleza, in care sa se explice care este ratiunea pentru depunerea candidaturii, care sunt beneficiile pe care el/ea considera ca le‐ar primi din partea  Proiectului si care sunt contributiile pe care el/ea le‐ar putea aduce Proiectului. Această scrisoare nutrebuie sa contina explicatii/informatii ale CV‐ului candidatului.

Candidatii vor fi anuntati cu privire la rezultatul procesului de selectie la 7 martie 2016.  Procesul de selectie va identifica participantii care vor contribui efectiv si substantial la diseminarea  rezultate proiectului.

Detalii suplimentare puteti obtine accesand urmatorul link.

ecaterina.virgolici@lhm.ro