SEO pentru casele de avocatura. 3 pasi simpli si eficienti

In 2016 nu se mai pune problema daca ne ocupam de SEO ci cum, in ce maniera, care dintre strategii sunt mai bune, care sunt cele mai bune idei si noutati.

In urma cu vreo cinci ani, cand discutam despre acest subiect, era oarecum ambiguu, chiar si cei care detineau experienta aveau dubiilor lor iar o astfel de campanie care sa multumeasca pe toata lumea, era greu de realizat.

Pentru o casa de avocatura, important este ca in “spatele” site-ului totul sa fie bine optimizat, sa nu fii ultimul in cautarile de pe google, sa nu te caute clientii 10 minute pana iti gasesc site-ul, sa nu fie nevoiti sa schimbe cuvintele de cautare si nici sa isi piarda rabdarea cautand. In epoca vitezei, a fi in primele cautari in trei secunde este vital.

Ce poate face o casa de avocatura ca sa fie prima? In cautari, bineinteles. In vanzari si reputatie vorbim intr-un articol viitor.

 

1. Optimizeaza pentru trafic mobil

Vital in 2016 este sa fii acolo online si pentru oamenii care nu pornesc laptop-ul ci acceseaza de pe telefon, tableta.  Configureaza site-ul astfel incat viitorii tai clienti sa nu isi piarda rabdarea incercand sa redimensioneze site-ul, sa scape de bannerele care nu au loc pe ecranul telefonului, sa ii apara canalele de social media sau recomandarea pentru newsletter. Pune la punct cu colegii de la IT toate aceste detalii, conteaza enorm.

 

2. Devino social

Facebook, Twitter, Linkedin, Google Plus, nimeni nu se mira cand intra in discutie aceste canale si toti le avem pe buze, daca nu zilnic, aproape zilnic. Nu ignora aceste conturi, nu le face si apoi uiti de ele. Daca iti creezi cont ( si iti recomandam) ai grija de acestea zilnic. Postari ingrijite, cu link-ul chiar scurtate (vezi google URL Shortener) fara a utiliza excesiv semne de exclamare, intrebare. Manageriaza corect un conflict in oline, arata mereu respect, calm, profesionalism.

 

3. Fii rapid
Pentru multi oameni a astepta mult sa se incarce o pagina este innaceptabil. Multi dintre noi abandonam cautarea sau cautam alta pagina daca cea dorita initial nu se incarca. Este innaceptabil sa asteptam prea multe minute pentru ceva care ar trebui sa se incarce in cateva secunde. Asadar investeste in rapiditate folosind interfete simple si nu folosi imagini de dimensiuni  foarte mari sau clipuri video care ar putea intarzia timpul de incarcare al paginii. Alte lucruri care ar mai  putea ingreuna paginile sunt multe plugin-uri si widget-uri sau un cod stufos.
Si nu uita, content mereu calitativ, comunicare buna cu clientii cat si cu potentialii clienti, nu lipsi din mediul online, daca lipsesti o perioada, anunta si nu in ultimul rand un site foarte bine pus la punct, curat, optimizat si securizat.