Seminar de lucru despre stadiul implementării Directivei (UE) 2016/343

Centrul Român de Politici Europene invită avocații din Baroul București  joi, 11 iulie, de la 10.00 la 15.30 la Golden Tulip Victoriei București, la un seminar de lucru în cadrul căruia se va dezbate stadiul implementării Directivei (UE) 2016/343 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, cât şi de a prezenta rezultatele obținute până la acest moment în cadrul proiectul PRESENT.

Seminarul este organizat în contextul implementării proiectului „Consolidarea dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale – PRESENT”, împreună cu alţi patru parteneri de proiect ai următoarelor state membre: Austria, Bulgaria, Portugalia și Slovacia. Obiectivul general al proiectului este acela de a analiza gradul de implementare al Directivei (UE) 2016/343 la nivel național (nivel juridic și organizațional) prin efectuarea unei cercetări aprofundate a transpunerii acestei Directive în legislaţia naţională cât şi creşterea gradului de conştientizare a directivelor europene cât  cât și a necesității transpunerii acestora în legislația națională.

Prin intermediul organizării acestui seminar, organizatorii isi propun informarea actualei generații de stagiari/tineri absolventi ai Baroului Bucuresti despre directivele Uniunii Europene și aplicabilitatea acestora în legislația națională. Costurile de transport și cazare vor fi asigurate pentru participanții care se deplasează din afara orașului. Seminarul este gratuit. Participanții vor avea ocazia să participe la o conferință juridică internațională, care va avea loc în decursul lunii noiembrie 2019, în Portugalia. Toate costurile aferente participării la această conferință vor fi acoperite de către organizatorii.

Adeverințe/certificate de participare la seminar vor fi emise de către organizația gazdă, Centrul Român de Politici Europene.

Agenda evenimentului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here