Sciziune scindata. Lupsa si Asociatii se rupe din Vilau | Associates, rupta, la randul ei, din Vilau Mitel. Dragos Vilau confirma separarea

Ionut Lupsa, partener fondator al firmei de avocatura Vilau | Associates, si-a anuntat retragerea din cadrul acestui parteneriat, la cateva luni de la constituirea lui, in vederea infiintarii unei noi entitati pe piata avocaturii, alaturi de Ioana Buru – avocat senior in cadrul aceleiasi societati. Noua entitate se va numi Lupsa si Asociatii si va oferi servicii complete in domeniul juridic, insa domeniul proprietatii industriale va ramane una dintre ariile de specializare de nisa ce l-a consacrat deja pe plan international pe fondatorul Ionut Lupsa.

Ionut Lupsa

Am simtit nevoia unui nou inceput. Principiile noastre sunt exigenta, calitatea si profesionalismului serviciilor oferite”, a declarat Ionut Lupsa (foto deasupra).

Ioana Buru

Dorim ca in cadrul noii entitati sa punem accentul pe calitatea serviciilor oferite, comunicarea permanenta si deschisa intre avocati si client, precum si exigenta in gestionarea proiectelor clientilor, fara insa a neglija relatiile interumane”, a adaugat Ioana Buru (foto deasupra).

Ionut Lupsa a fost coordonatorul departamentului de litigii in cadrul Vilau si Mitel, iar ulterior in cadrul Vilau si Asociatii, fiind reputat pentru viziunea si capacitatea sa de a crea strategii de succes. Este un profesionist care s-a remarcat atat prin inteligenta si eleganta abordarii proiectelor, cat si la nivelul interactiunii umane, fiind indragit si respectat deopotriva de catre colegi, clienti, experti, judecatori si chiar adversari. In decursul celor 16 ani de experienta a acumulat o practica bogata in domeniul proprietatii industriale, conducand proiecte de succes ale unor societati notorii pe plan mondial precum Intel, Vringo, Red Bull, Hoffmann – La Roche, Henkel, Unicredit, Mundipharma, GSK si Dell. Ionut Lupsa are totodata o vasta experienta de avocat pledant in domeniul litigiilor intre profesionisti si a celor avand ca obiect drepturile de autor, asigurand reprezentarea cu succes atat  in fata instantelor judecatoresti, cat si a celor arbitrale a unor clienti precum Societatea Companiilor Hoteliere Grand, Oscar Downstream, Flavus Investitii,Teraplast, Casa de Vinuri Cotnari, Cat Music, Skin Media, Arhitectonik 2000, Bancor/Solisoft sau Gabi Popescu.

Ioana Buru are o experienta de 7 ani ca avocat pledant, acordand totodata si consultanta,  aria sa de practica  incluzand domenii precum proprietatea industriala, drepturile de autor, protectia datelor cu caracter personal, incalcarea drepturilor nepatrimoniale, succesiuni, imobiliare, litigii de dreptul muncii si dreptul familiei. Ioana Buru a oferit consultanta si reprezentare unor clienti precum HAHAHA Production si Retromobil Club Romania. Sfera de practica din ultimii ani s-a concentrat pe domeniul proprietatii industriale, fiind implicata alaturi de Ionut LUPSA in proiecte ale clientilor Intel, Casa de Vinuri Cotnari sau Teraplast. In prezent urmeaza un program de masterat in domeniul Arbitrajului International in cadrul Universitatii din Bucuresti, fiind interesata de aprofundarea unor metode alternative de solutionare a litigiilor, straduindu-se sa identifice si sa implementeze cele mai eficiente metode pentru solutionarea diferendelor.

Vilau | Asociatii confirma despartirea de Ionut Lupsa

Firma de avocatura Vilau | Asociatii confirma despartirea de Ionut Lupsa, avocat care, in septembrie 2014, a decis sa isi continue activitatea in cadrul echipei coordonate de Dragos Vilau, dupa ce acesta din urma a decis sa se retraga din asocierea cu Sorin Mitel, impreuna cu care fondase societatea de avocatura Vilau Mitel.

Dragos-Vilau

Regretam plecarea intempestiva a colegului nostru, a carui contributie la asigurarea succesului lansarii Vilau | Asociatii a fost si este apreciata de intreaga echipa. Personal, regret despartirea de un asociat, pe care l-am apreciat si sustinut in ultimii ani si alaturi de care am convenit sa punem bazele unui model de succes in avocatura de business, prin continuarea promovarii celor mai inalte standarde etice si profesionale de excelenta. Ii respectam dreptul de a opta pentru un alt parcurs profesional si ii dorim succes in continuare. In ceea ce ne priveste, ramanem dedicati valorilor etice si profesionale pe care le-am promovat si aparat si in trecut si ne exprimam convingerea ca doar in acest mod putem consolida si in viitor respectul si buna reputatie de care ne bucuram in prezent”, a precizat Dragos Vilau (foto deasupra), Avocat Asociat Coordonator al Vilau | Asociatii.

Vilau | Asociatii se bucura de sustinerea si aprecierea clientilor sai, precum si a tuturor organizatiilor profesionale cu care colaboreaza pe plan local si international. Desi infiintata in septembrie 2014, experienta si gradul inalt de profesionalism al avocatilor echipei Vilau | Asociatii au fost confirmate recent de catre World Trademark Review prin includerea societatii si a lui Dragos Vilau in WTR 1000, la categoria profesionistilor cu cel mai inalt grad de competenta in domeniul proprietatii intelectuale.

Proiectul Vilau | Asociatii este esentialmente creat in jurul unei echipe. Marius, Catalina, Teodor, Ana-Maria, Irina si Ion, doar pentru a enumera avocatii managing associates din echipa Vilau | Asociatii, sunt avocati cu o experienta considerabila in numeroase arii de practica, precum fuziuni si achizitii, drept societar, dreptul concurentei, finantari, dreptul proprietatii intelectuale, proiecte imobiliare, energie, litigii, insolventa, IT si comunicatii si dreptul muncii, iar verticalitatea si spiritul lor de echipa ne dau incredere in viitorul demersului nostru profesional comun”, a tinut sa sublinieze Dragos Vilau.