Schoenherr şi Asociaţii a asistat Engie România în achiziţia unui proiect fotovoltaic

Schoenherr și Asociații SCA a asistat ENGIE Romania („ENGIE”) în legătură cu achiziția de la doi investitori germani a unui proiect fotovoltaic cu o capacitate instalată de 5,46 MW, situat în județul Teleorman.

Prin această tranzacție, ENGIE își consolidează poziția pe piața din România, unde intenționează să continue să își dezvolte portofoliul de proiecte de energie regenerabilă atât prin achiziții, cât și prin creștere organică. Schoenherr a asistat cumpărătorul cu privire la toate aspectele juridice în legătură cu această tranzacție.

Suntem onorați că am asistat ENGIE în această tranzacție. Ne așteptăm că vom mai vedea și alte mișcări similare ale investitorilor strategici, având în vedere că piața este pregătită să exploreze potențialul României în sectorul energiei regenerabile”, a declarat Monica Cojocaru, partener Schoenherr și Asociații SCA și coordonatoarea echipei implicate în proiect.

ENGIE operează în prezent proiecte de producere a energiei regenerabile, eoliene și solare, cu o capacitate totală de 115 MW. Anterior acestei achiziții, compania era activă în piața locală cu două proiecte eoliene și două proiecte fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de aproximativ 110 MW, situate în județele Brăila, Galați și Harghita.

Echipa Schoenherr implicată în proiect a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner, corporate/M&A, energie) și le-a inclus pe Simona Lehniuc (senior attorney at law, corporate/M&A), Simona Chirică (partner, real estate și construcții) și Mădălina Mitan (managing attorney at law, real estate și construcții).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here