Schimbare de garda in Consiliul Reprezentantilor FP

Cei trei noi membri sunt Steven van Groningen ( presedintele Raiffeisen Bank), Piotr Rymaszewski si Julian Healy, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Cei trei au fost votati la propunerea actionarilor straini ai FP, precum fondul american de investitii Elliot sau City of London, si se alatura lui Sorin Mindrutescu (seful Oracle Romania) si lui Cristian Busu, care au fost mentinuti de actionarii FP in Comitetul Reprezentantilor.

In prezent, investitorii straini detin 55,23% din actiunile Fondului Proprietatea, iar actionarii romani controleaza 40,37% din actiuni. Statul roman mai detine doar 0,004% din actiunile FP.

In aceeasi AGA, Grzegorz Maciej Konieczny, reprezentantul legal al Franklin Templeton Investment Management Ltd, administratorul FP, a fost mandatat sa semneze hotarari sau alte documente si sa efectueze formalitatile prevazute de lege in scopul indeplinirii hotararilor actionarilor.

Totodata, Franklin Templeton va trebui sa prezinte pana la 31 mai un plan detaliat in privinta unei listari secundare a Fondului Proprietatea pe Bursa din Varsovia.