Savin & Asociații, prin avocații Alina Savin si Liviu Niță, a obținut un important succes pentru acționarul clubului Rapid, Victor Angelescu, într-un litigiu arbitral desfășurat la Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României

Litigiul, cu o valoare de peste 5.000.000 de EURO, a privit un contract de asociere, încheiat în formă autentică, privind investiția într-un club de fotbal ce evoluează la acest moment în Liga I, respectiv clubul de fotbal Rapid.

Potrivit deciziei Tribunalului Arbitral, Savin & Asociații a obținut atât constatarea nulității absolute a unor clauze extrastatutare cuprinse în actul autentic, dar și respingerea pretențiilor părții adverse ce vizau acordarea de daune-interese de 3.000.000 EURO. Din perspectivă juridică, litigiul este de natură să clarifice că persoanele ce nu dețin calitatea de asociat al unei societăți, nu își pot rezerva printr-un act (chiar și autentic) dreptul de a influența voința socială a respectivei societăți și, cu atât mai puțin, pot obține daune-interese prin activarea unei clauze penale în baza pactului extrastatutar.

În fața Curții de Arbitraj Internațional, din partea Savin & Asocații, litigiul a fost susținut de avocat Liviu-Marius Niță, care, din anul 2017 coordonează practica de litigii a Savin & Asociații.

Savin & Asociații (https://savin.eu.com) a fost fondată și este condusă de avocat Alina Savin, și are o experiență de aproape 20 de ani în avocatura de afaceri, activând în consultanță comercială, fiscală și litigii civile, comerciale și de contencios administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here